sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Keltainen leimu


On taas tullut aika aloittaa blogipostaus samoilla sanoilla, joita olen käyttänyt viimeisenä kahdeksana vuonna aina näihin aikoihin blogia päivittäessä: Syksy, jokaisen neulojan lempivuodenaika on taas täällä!

Kalenterin lehti kääntyi juuri lokakuulle, ja yhä pimeämpiä ja kylmempiä aikoja kohti mennään. Sehän on yksinomaan hyvä asia, koska neuleille on taas kunnolla käyttöä.

Pari viikkoa sitten sain kuvattavaksi kauniin kälyni, kun uudesta kaulurimallista oli napsittava todistusaineistoa:
Syysleimu

Malli: Syysleimu -kauluri / Emma Karvonen, Kalakukkojen neuleklubi
Lanka: Punta Yarns Merisoft solid (100 % merinoa) auringonkeltaisena
Menekki: 80 g
Puikot: 5,5 mm Knit Pro


Suunnittelin tämän nopeasti neuloutuvan kaulurin Kalakukkoneulojien neuleklubia varten. Neuleklubi pyörii tämän vuoden ajan, ja joka kuukausi on ilmestynyt uusi, klubia varten suunniteltu neulemalli jonkun savolaisen tai savolaismielisen neulojan/neulesuunnittelijan puikoilta. Ohjeet ovat vain klubilaisten käytössä kolme kuukautta ilmestymisestään, jonka jälkeenne tulevat kaikkien saataville joko ilmaisina tai maksullisina. Tämä Syysleimuksi nimeämäni kauluri on syyskuun ohje, kirkuvan keltainen vaikka oikeat syysleimut taitavat olla lähinnä pinkkejä tai violetteja. 

Yleensä kuukauden ohje ilmestyy osallistujien sähköposteihin heti kuun alkupuolella, mutta elokuun ohjeen julkaisun venyttyä syyskuun puolelle, päätin siirtää kaulurini ohjeen julkaisua antaakseni tilaa edelliselle neuleelle. Syysleimu julkaistiin siis 22.9. Paksusta langasta kauluri on rivakkaa, joskin mielestäni mielenkiintoista neulottava kuviopintansa ansiosta, joten noheva neuloja saa sen kyllä yhden leffan aikana valmiiksi.Punta Yarnsin Merisoft on suloisen pehmoinen, yksisäikeinen merinolanka. Tämä yksittäinen kerä oli pyörinyt lankavarastossani jo jokusen vuoden, kerittykin se oli joten olin kaiketi siitä aikonut neuloa jotain. Onneksi en ollut toteuttanut suunnitelmaani, sillä tähän projektiin merisoft sopi kuin nenä päähän.

Kaulurin korkeus on vajaat kolmekymmentä senttiä, ja se kapenee kevyesti ylöspäin, ylettyen kuitenkin suojaamaan myös leukaa. Ajattelin tästä sellaista monikäyttöistä mallia, että sopisi niin villakangastakin kuin lenkkeilypusakankin alle. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, joskin olen vielä kahden vaiheilla, vielä pidänkö tämän itselläni vai lahjoitanko eteenpäin.Lokakuun ohjeena kalakukkojen neuleklubissa ilmestyi Neulistin suunnittelema Hiplee -paita, ja ai että miten hiplee se onkaan! Vilkaiskaahan vaikka Missä neuloimme kerran -blogista.

13 kommenttia:

 1. Melkoisia hipleitä suunnittelette sinne kalakukkokerhoon. Teillä on hyvä klubi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Klubi on ilmainen, ja siihen pääsee vielä mukaan 😉

   Poista
 2. Kaunis ja ihanan keltainen kauluri. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä! Yritän oppia pitämään syksystä pimeästä huolimatta - villavaatteet ovat yksi valopilkku: Villapaidat ja villasukat, niiden kanssa syksy tuntuu jopa mukavalta :) Ja todella kaunis kauluri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeää vastaan voi sytyttää kynttilöitä, ja nauttia hämärästä. Kunhan ei ole liian hämärää neuloa 😀

   Poista
 4. Voi syksy! 🍂🍁💕 Vaan pimeästä en suostu iloitsemaan, kun kohta valokuvia pystyy taas ottamaan ainoastaan viikonloppuisin aamupäivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnetään, valoisan ajan vähentyminen on syksyn ainut huono puoli 😅

   Poista
 5. Tämä on ihana ja hyvä, että edes joillakin pysyy suunnitelmat yksinkertaisina :D T. Joku jolla lähtee lähes poikkeuksetta lapasesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tää nyt sentään ihan mikään perussuora putki ole 😜 Kieltämättä piti vähän pidätellä, kun meinas tulla liian luovia ratkaisuja mieleen...

   Poista
 6. Kylläpä onkin kiva kauluri.. voisin vaikka joulualahjoiksi neuloa.:9

  VastaaPoista
 7. Tää on kyl hieno malli. Miulle ei oo vielä kirkastunut et mistä langasta voisin tämän neuloa. Tää ois kyl aika mainio joululahjakin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)