perjantai 17. marraskuuta 2017

Päivä Taitokadulla


Ensimmäinen päivä Kädentaitomessuista takana, ja huhhuijjakkaa että oli hauskaa!

Olen siis tänä vuonna ensimmäistä kertaa messuilla töissä, ja tämä messuilu ei olekaan mikään ihan pikkuinen rojekti: keskiviikkona ajettiin Joensuusta tänne Tampereelle, torstaina rakennettiin messuosasto, ja nyt sunnuntaihin asti saadaan heilua ja haastella täällä Taitokadulla. Tästä johtuen en itse ehdi itse kokonaisvaltaisesti kierrellä messuilla tarjontaa katsastaen, vaan enimmäkseen pyörin täällä A-hallissa.

Taitokadulla Taitoyhdistykset ympäri Suomen esittelevät tekniikoita ja tuotteita, ja monessa paikassa voi osallistua myös työpajoihin ja katsella työnäytöksiä. Meidän osasto on kulmapaikalla kadun päässä, ja näyttää tältä:


Taitokadun puolivälissä sijaistee Taitolava, jossa on ohjelmaa pitkin päivää työnäytösten muodossa. Siellähän miekin sitten kertoilin iltapäivällä magic loop -tekniikasta, eli sukkien neulomisesta pyöröpuikolla kaksi yhtä aikaa, ja vieläpä kärjestä aloittaen.

Virittäydytään taajuudelle...


...ja sitten neulotaan! 


Unohdin siinä jännityksessä esitellä itseni aluksi, mutta kun alkuun pääsi niin siitähän se homma alkoi sujua vanhalla rutiinilla (olenhan opettanut magic loopia useilla kursseilla aiemminkin, en tosin ennen näin valtavalle, liikehtivälle yleisölle). Tarkoitus oli esitellä tekniikkaa 20-30 min, mutta miulla ei ollut kelloa ja taisin jorista siinä lavalla lähemmän kolme varttia :D


Huominen työnäytös meneekin sitten varmasti jo vanhalla rutiinilla, pääsen klo 12.30 taas lavalle looppaamaan. Suunnittelin ihan tätä tilaisuutta varten pyöröpuikolla kärjestä aloitettavan sukkamallin, Santran.


Santra

Malli: Santra -sukat / Emma Karvonen (mie!), Taito Pohjois-Karjala
Lanka: Teetee Halti (80 % villa, 20 % polyamidi) punaisena
Menekki: 60 g kokoon 39
Puikot: 2,75 mm Knit Pro

"Perussukat" pienellä twistillä: Kärki ja lyhennetyin kerroksin neulottu kantapää ovat aina oikeaa, samoin leveät pystypaneelit. Malli sopii hyvin myös kirjavalla langalla neulottavaksi, tänään messuilla just neuloskelin vihreänkirjavia sukkia. Ja aika hyvin istuvat jalkaan vaikka itse sanonkin, täytyy ehkä neuloa nämä myös omaan käyttöön ;)

Sukkien ohjeen saa printtinä Taito Pohjois-Karjalan osastolta T15 lankojen tai puikkojen oston yhteydessä.


Nyt nukkumaan että jaksan herätä huomenna taas uuteen messupäivään, Taitokadulla nähdään!

10 kommenttia:

 1. Ihana kokemus, voimia sunnuntaihin asti. Voi olla, että uni maistuu kotona ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei tässä tosiaan oo paljon tarvinnu unta odotella iltasin 😅

   Poista
 2. Hienot sukat�� kuulostaa kivalta työtehtävältä tuo messureissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva suunnitella vaihteeks simppelimpää!

   Poista
 3. Kauniit sukat! :) Mukavaa messuilua!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus. Mukavaa luettavaa! Piristävät mieltäni, kun jäi taudin takia koko Tampere väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, pitikin sattua taudin pahaan aikaan :/

   Poista
 5. Olet varmaan ollut just lavalla in action, kun tuossa teidän osastolla pyörähdin. Ei näkynyt meinaan Emmaa. Tuommoisen keikan jälkeen tuskin tarvitsee enää mitään jännittää, se verran ison väkijoukon edessä olet saanut opettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, oon mie pimeässä menneisyydessä laulanut yksin muutaman sadan ihmisen edessä konserttisalissa, ja silti jännitti :D Kai se on sellasta tervettä pelkoa!

   Poista

Kiitos kommentista :)