torstai 17. maaliskuuta 2011

Tunnin tossu

Jep, vain yksi tossu. Ei siksi että usko, jaksaminen, aika, taito tai lanka olisi loppunut kesken vaan siksi, että tarve oli vain yhdelle :P


Tatskatohveli

Malli: Annikaisen tossukat Villaviidakon tyyliin
Lanka: tosipaksu Markkalanka, täyttä villaa?
Menekki: 58 grammaa
Puikot: Clover bambusukkikset 6mm
Virkkuukoukku: 5 mm

Kävin ottamassa eilen uuden tatuoinnin tai oikeastaan korjauttamassa yhtä vanhempaa. Jalan kuvioiminen on uskomattoman tuskallista, ja tämä kipeämpi kuin kaikki miun edelliset kuvat yhteensä. Onneksi ei tarvii enää mennä kouluun tällä viikolla, mutta kotona oleskelullakin on ongelmansa: jääkylmät lattiat + jalka johon ei saa sukkaa saati tossua = tuho. Tämä päivä oli pyhitetty jaksoraportin kirjoittamiseen, mutta tuhlasin tästä ajasta tunnin pelastaakseni palelevat varpaani muuttumasta sinisiksi.

Annikaisen tossukat on mahdottoman söpö ja mukava malli jota nyt kokeilin ekaa kertaa. Tietysti piti vähän säveltää että saisin tähän tarkoitukseen sopivan tohvelin: sen pitäisi olla mahdollisimman avoin päältä, joten jalkaremmi jäi pois. Vähän epäilin että pysyykö tämä edes jalassa ilman sitä, mutta turhaan.

Kerrassaan mainio tossu, aloitin Annikaisen ohjeella ja jatkoin omalla fiiliksellä loppuun. Reunustin jalkineen kireähköllä kerroksella puolipylväiltä, istuu kuin valettu (tai neulottu!). Ja katsokaa, se näyttää tohvelilta ilman jalkaakin, harvinaista :D Onnistui niin hyvin että jos tekis toisen, siitä tulis varmasti huonompi!

Lanka on jo pariin kertaan neulottua Markkalankaa jonka sain neulojien pikkujouluissa yllätyspaketista. Luulen tämän olevan täyttä villaa, mitenköhän kestää kovaa käyttöä...

Neulon tälle parin! Ehkä.

P.S. Olin ViikkoSavossa. Tutut jo huomas, tässä tuntemattomammillekin :)

Edit: Kävin Tino's Tattoossa, Terry teki :)

17 kommenttia:

 1. Kaunis tatska, erittäin hyvänmallisen näköinen tossu ja hyvä haastattelu! :) Tuo tossumalli näyttää kyllä niin hyvältä että täytyy harkita jso itsekin tekisi tuollaiset!

  VastaaPoista
 2. Hohhei, taisin enemmän jäädä tuijottamaan tuota uutta kuviointia kuin tota tossua. Mutta Kumpikin on upeita, varsinkin toi vihree miellyttää silmää ;) Ei vaan, toi on mielenkiintosen näkönen tuo kiekura ja istuu hyvin vanhan kuvan jatkoks! Tatuoijako piirsi vai sie ite? Ja hyvä idea kyl lämmittää varpaita tossuilla, noi vois olla tuon jälkeenki kivat jalassa. :P

  Nii, ja joo. Neuleinto palas. Ja aikamoisella rytinällä. Kohta noiden edellisessä mainittujen lisäks valmiina kaks paria lapasia ja ensimmäinen pitsihuivi puikoilla!

  VastaaPoista
 3. oi kuinka kaunis tatska :)! missä liikkeessä kävit?
  tossukin on hauska :)

  VastaaPoista
 4. vau, vähänkö tuosta tatuoinnista tuli hieno! hurjan kaunis :) sit ku ballerinakausi alkaa ni toi pääsee iha kunnolla oikeuksiinsa, vaikka hyvältä näyttää myös uudessa tossussa ;)

  oli muuten myös hyvä lehtijuttu, piti heti lukaista!

  VastaaPoista
 5. Hieno tatuointi. Ja todella kauniin vihreää lankaa tossuissa. Niin ja tossutkin on upeat:)

  VastaaPoista
 6. Joo, ne karismat odotti pitkään, että koska pääsen ne työstämään lapasiks asti. Ajatus alusta asti oli, että niistä tulee palmikkolapaset ja nyt ne sain aikaan. Tosin mie en vieläkään osaa kaventaa nätisti palmikkoa. Se jotenkin aina menee rumaks. Mut ehkä mie joskus keksin siihen jonkun patenttiratkasun. Koska palmikkoa mie en suostu tekemään keskelle, se on liian helppo ja tylsä vaihtoehto. :D

  VastaaPoista
 7. Nii, ja pistin mein äitillekin linkin tuosta lehtijutusta. Ei meinannu tunnistaa siuta alkuun siitä. :)

  VastaaPoista
 8. Täällä tykätään tatuoinnista, tossusta ja lehtijutusta. Yhtä tykkäämistä on. :)

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis tatuointi! Ja tossu istuu hyvin, näyttää kivalta mallilta (ja tosiaan harvinaista, että tossu on tunnistettava ilman jalkaakin :)).

  VastaaPoista
 10. Mitäpä nainen ei kärsisi kauneutensa vuoksi - hieno tatska! Tossukin on niin kaunis, että kannattaisi kyllä tehdä sille kaveri. Ihanan värinen lanka.

  VastaaPoista
 11. Kaunis tatska, hauska tossu ja kiva haastattelu. :)

  VastaaPoista
 12. Nätti on tatska ja nätit on tossutkin :)

  VastaaPoista
 13. Hieno tatuointi! Näyttääkin ihan tuoreelta vielä =D Mulla on tuossa samassa kohtaa ja myöskin oikeassa jalassa... Ja jaan tuon tuskan ! Vuosi sitten tuskailin tatuointipenkissä.. Mutta minusta tuo on kaikkein kivoin paikka kuvalle. :) Ja Tossukin on muuten tosi kiva!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)