tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kesäyö ja hullut hyttyset

Kesäyön hullutus etenee kovaa kyytiä. Korostaen sanaa YÖ, mie oon nimittäin lähes joka ilta neulonut yli puolenyön. Valoa riittää ja hyvä neuleinto päällä, niin eihän sitä nyt voi nukkumaan kesken kaiken mennä ;)

KYH 10/25 Valmis!

Saanko esitellä: Barbaperheen kauan kadoksissa ollut kahdeksas lapsi, Barbaouto. Hivenen erikoinen tapaus. Kolmosen koukulla tuntemattomasta puuvillasta, korkeutta seitsemisen senttiä ja painoa 17 grammaa. Tämä olio on Liljan uusi paras ystävä, miun piti lähes riistää se väkisin hetkeksi itselleni että sain edes yhden kuvan jossa se ei heilu villisti ympäriinsä.

KYH 6/25 Valmis!

Lilac

Malli: Champlain cap by Cecily Glowik MacDonald
Knitscene Summer 2011
Lanka: teetee Primavera (75 % merinoa, 25 % silkkiä)
Menekki: 62 grammaa, päänympärys 58 cm
Puikot: 4,5 mm (metalliset :O)

Hauska malli sattui silmään Knitscenesta heti ensiselailulla. Primavera (edelleen mahtavan ihana lanka) oli hieman ohutta ohjeen lankaan verrattuna, ja päänikin on suuri (miksi kaikki pipomallit tehdään 52 cm päälle?), joten lisäsin silmukoita/kerroksia. Muuten hyvä, mutta ei olisi pitänyt lisätä sitä yhtä silmukkaa tuonne päälaelle. Alemmasta kuvasta näette että se jäi nöpöttämään hassusti. Ehkä askartelen siihen vaikka tupsun jos alkaa enemmän häiritsemään. Nappina valkoinen kantanappi Kontin käsityöosastolta.

Jos näytän kuvissa vihaiselta, se johtuu vain siitä että miuta piiritti noin 30 000 hyttystä. Mie en oo ikinä nähnyt kerralla missään niin paljon hyttysiä kun meidän pihalla. Kylläpä on mukava paikka asua! Ja arvatkaa muuten onko vaikeaa kuvata järkyttävän painavalla järkkärillä omaa päätään? On.

KYH 9/25 & 12/25 Valmiit!

Menninkäisten tossut

Malli: Be-Ribboned Booties kirjasta One-Skein Wonders
- 101 Yarn-Shop Favorites
Lanka: vanha kunnon 7v
Menekki: 47 g / pari
Puikot: 3,5 mm Knit Pro

Miehen kaverille syntyy elokuussa vauva, nämä on sinne matkalla. Neuloin ensin vihreänsävyiset ajatellen että ne käy sitten sekä tytölle että pojalle. Tossuista tuli kuitenkin niin peikonpojan näköiset, että päätin tehdä hempeämmänkin version, mikäli tulokas sattuisi olemaan tyttönen. Malli oli nimittäin sen verran hauska (ja nopea neuloa) että niitä tikutteli ilokseen toisetkin. Nyöreiksi virkkasin Isoveljestä ketjua.

Loppuun vielä muutama ennennäkemätön aloitus.

KYH 7/25

Perussukat Norosta hauskalla kantapäällä.

KYH 11/25

Puuvillainen raitaliivi Liljalle.

KYH 13/25

Pitkävartiset syyslapaset Liljalle.

KYH 14/25

Merimiessukat, jotka näköjään maastoutuvat lahjakkaasti olohuoneen mattoon.

7 kommenttia:

 1. Nopeasti on syntynyt uusia KYHäilyjä. Barbaouto on söpö, en yhtään ihmettele, että siitä tuli Liljan suosikki. :) Ja nätti tuli tuosta sinun pipostakin.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kyhäilyitä!
  Barbaouto on minunkin suosikki, ite tykkäsin kovasti Barboista, kun olin pieni. =)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo pipo! Ja meidän kohta 3v hihkuu tässä vieressä, että barba on hieno. Hän tosin tulkitsi sen Barbapojuksi :)

  VastaaPoista
 4. susamaria: tuon barbaolion väri on luonnossa vielä enemmän lohenpunainen, niin Liljalle se ei kelvannut Barbapaavoksi :D

  VastaaPoista
 5. Voi miten söpö tuo outo :D Ja hieno pipo. Munkin pitäis varmaan jossain välissä ehtiä blogatakin, mut kaikki aika menee pelkkiin aloituksiin.

  VastaaPoista
 6. Ihania neuleita taas kerran! Tossukat jonoon ja pipollekin ois tarvetta.

  VastaaPoista
 7. Ah, Barbat! Mä tykkäsin niistä pienenä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)