perjantai 14. lokakuuta 2011

Ansaittu syysloma

Huhhuh, koko viikko on huhkittu lähes kellon ympäri mutta sainpas kuin sainkin kaikki kouluhommat valmiiksi ennen syylomaa. Päivän saldo: palvelutilanneanalyysi, kaksi oman oppimisen arviointia, tiedonhakusuunnitelma ja essee visioivasta tuotekonseptoinnista.

Pieniä "välitöitä" on syntynyt kuin sieniä sateella, näinä viikkoina tuohon työn alla olevaan isompaan neuleeseen ei ole riittänyt enää keskittymiskyky.


Lokakuun sukat

Malli: perussukka kärjestä aloitettuna, tiimalasikantapää
Lanka: Lidlin Sirmione sukkalanka
Menekki: tasan yksi kerä
Puikot: Knit Pro 3,5 mm

Sain langan muutama viikko sitten yllärinä, ja se kertoi heti haluavansa pieniksi pojan sukiksi. Sormieni nivelet ovat viime aikoina vähän vihoitelleet kun olen ihan ohuilla puikoilla neulonut, siispä lanka kaksinkerroin ja nämä sukkaset syntyivät kuin itsestään. Kuvassa väritys näyttää vähän levottomalta, luonnossa raidat ovat mielestäni aika kivat. Tiimalasikantapäästä vaan tuli turhan terävä, vähemmän lyhennettyjä kerroksia seuraaviin sukkiin.


Autonrassaajan pipo

Malli: Seaman's cap
Lanka: Seiskaveikka
Menekki: 70 g, päänympärys 59 cm
Puikot: Knit Pro 4,5 mm pyörö

Hattu akuuttiin tarpeeseen, miehelle kylmeneviin syysiltoihin ulkona tapahtuvaa harrastustoimintaa varten. Rassaaja tilasi mustan pipon, ja onneksi olin jokin aika sitten saanut kerän seiskaveikkaa kaverilta. Tekis kyllä mieli viskata tuo jäljelle jäänyt kerä sinne minne aurinko ei paista. Lanka oli muovisen nahkeaa, vinkui ja tahmoi puikoilla, ja siitä irtosi kilokaupalla mustaa nöyhtää :O Milloinkaan en ole vastaavaa kokenut, en edes Novitan lankojen kanssa. Neuloin viimeksi pari viikkoa sitten sukat seiskaveikan jättiraidasta, joita oli ihan mukava tikutella. Ilmeisesti tuossa mustassa väriaineessa on jokin ominaisuus, joka tekee neulomisen tällä langalla suoraan sanottuna vastenmieliseksi.

12 kommenttia:

 1. Mikä on palvelutilanneanalyysi? kuulostaa hirveältä... Ai leikitte palvelutilannetta ja se analysoidaan :D ei meillä tollasia ollu :D
  Hyvää ansaittua syyslomaa! :)

  VastaaPoista
 2. Hansu: Ei kun piti mennä palveltavaksi johonkin liikkeeseen ja analysoida se tapahtuma hirveen tarkasti ja tehdä parannusehdotuksia ja johtopäätöksiä :D

  VastaaPoista
 3. Kauniin syksyiset sukat olet tehnyt. Sain omalta Snyltäni haasteena opetella neulomaan villasukat, moista taitoa kun ei ole vielä tullut opeteltua. Blogistasi saa kyllä ihania inspiraationpuuskia ja motivaatiota uuden oppimiseen!
  Terveisin SNY

  VastaaPoista
 4. Kivoja välineuleita. Sukkien lanka näyttää oikein mukavalle -jopa kuvassa.

  Minulla on sama kokemus 7V langasta. Minulla on myös vanhempaa vastaavaa marinadissa lanka-arkussa ja se on aivan toisen tuntuista. Mitä lie tapahtunut vuosien aikana langanvalmistusprosessissa?

  VastaaPoista
 5. Täälläkin alkoi syysloma! Ja kaksi kärpästä samalla iskulla: meillä lomaa ja Tyttönen säästyi varahoitoon menemiseltä, kun oma hoitajakin lomailee. =) Mulla on kanssa huonoja kokemuksia seiskaveikasta: nyppyyntyy tosi pahan näköiseksi jo pienessä käytössä. Kerran mustasta kutoessani työ meni jo kutomisvaiheessa niin nukkaiseksi, että oikein kiukutti ja silloin tein Novitalle reklamaation. Vaivanpalkaksi sain neljä kerää silloista sesonkivärinä ollutta seiskaa. Mutta joo, nykyään teen melkein Nallesta jos novitan lankoja käytän.

  VastaaPoista
 6. Mulla on ihan sama tuntu tosta mustasta seiskaveikasta. Ja mä vaan kirjoin sillä logon lapasiin viime jouluna. Sulla sukkasato etenee hienosti, koulukiireistä huolimatta :)

  VastaaPoista
 7. Mukavia töitä taas!
  Rentouttavaa loma-aikaa :)

  VastaaPoista
 8. Voisikohan tuo nahkeisuus olla joku tummien värien ominaisuus? Yritin neuloa joku aika sitten raitoja tumman vihreästä seiskaveikasta ja se tökki ja nöyhtäsi niin mielettömästi...

  VastaaPoista
 9. Moi, voitin blogini arvonnan! :) Laitoin sulle sähköpostia, onhan sähköpostiosoite sama kuin aiemmin?

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Laitoinpa syysloman iloksi sinulle haasteen blogissani. Kiva jos viitsit/ehdit/haluat vastata muutamaan kysymykseen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun sain ja lähetän eteenpäin haasteen. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 12. No kuulostaa tuo palveluanalyysi ihmeelliseltä, sillä miten tuo nyt muotoilijaan liittyy..NO toki suunnittelijana esim. palvelee asikkaita, mut silti jotenki kaukaa haettua...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)