torstai 20. lokakuuta 2011

Varsin kaheli haaste

Kaksi paria sukkia lisää perunalaariin. Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että tämän satokauden päätyttyä en halua nähdäkään sukkapuikkoja pariin kuukauteen...


Hyvin vähän keltaista

Malli: Junasukat
Lanka: tuntematonta pehmoista villaa?
Menekki: 36 grammaa
Puikot: Knit Pro 2,75 mm

Nämä minisukat tuntui valmistuvan hujauksessa ruotsintunnin ja taidehistorian tuntien aikana, ja vein ne eilen serkulleni. Ne pääsevät toivottavasti käyttöön Liljan tulevalle pikkuserkulle tammikuussa :) (Lahjojahan ei sais antaa etukäteen, mut nämä ei olleetkaan lahja koska en paketoinut niitä!) Muuten ohjeen mukaiset sukat, mutta jalkaterä yhtä toistoa lyhyempi, mielestäni jalkateristä tulisi muuten ihan liian pitkät. Olen tehnyt yhdet junasukat aiemminkin samoin, pari vuotta sitten.


Merimiessolmusukat

Lanka: 7 veljestä
Menekki: 129 grammaa kokoon 43
Puikot: Knit Pro 3,75 mm

Edellisiä astetta suuremmat sukat Oulun merimieskirkon merimiessukkakeräykseen. Nämä hassut palmikkosukat saa siis joku pahaa aavistamaton merimies joululahjaksi. Neuletuttu tilasi meille kuopiolaisille neulojille tuolta kirkolta langat, nämä on nyt toiset sukat miun puikoilta. Olin kyllä ajatellut neulovani vain ne yhdet jotka kyhistelin kesällä, mutta oli pakko tarttua tilaisuuteen toisenkin kerran, kun oli niin kauniin harmaa kerä :D
 
Bongasin mallin ensimmäistä kertaa täältä ja ihastuin, mutta täytyy sanoa ettei miun sukat ole läheskään noin hienot. Palmikot käyttäytyy jotenkin omituisesti! Muokkasin tietenkin mallin paksummalle langalle, johtuiskohan tuo siitä? Mummoni sanoin: näyttää siltä että joku olisi neulonut palmikko-osuuden humalassa. Kiitti mummo! (Kuvissa nuo näyttää melko edustavilta, mutta suoraan takaa katsottuna melko sotkuisilta.)


(Kiitos Liljan kummitädille sukkamallina toimimisesta ja hengenvaarallisesti ikkunalaudalla tasapainoilusta! Alkaa taas olla se aika vuodesta että edes keskipäivän valo ei sisätiloissa riitä neulekuvaukseen, ja ulkona sataa aina...)

Tässä yhdistyy nyt oikeastaan kaksi tempausta, sillä nämä sukat ovat miun avaus Ravelryn Kahelit-ryhmän hulvattomaan aakkoshaasteeseen. Tarkoitus on käydä aakkoset läpi järjestyksessä, ja toteuttaa omavalintainen vuorossa olevalla kirjaimella alkava neulemalli. Neulominen aloitetaan joko tuossa määrätyssä kuukausirytmissä, tai sitten heti kun edellinen neule on valmis. (Mie valitsen aloituskuukausirytmin, haluan neuloa muutakin...)

Tässä listantynkää ajattelemistani neuleista. En ole vielä keksinyt läheskään kaikkia, ja varmasti näihinkin tulee vielä muutos jos toinenkin... (Haastehan kestää vuoteen 2014 asti :D)

Kaheli Aakkoshaaste: (kaikki linkit vievät ravelryyn)

A (lokakuu -11): Angler's loop socks
B (marraskuu -11): Bubble hat
C (joulukuu -11): Capucine
D (tammikuu -12): Double V Cardigan
E (helmikuu -12): Emmaline
F (maaliskuu -12): ?
G (huhtikuu -12): Garter Yoke Baby Cardi

14 kommenttia:

 1. Olen aivan samaa mieltä tuossa junasukassa. Neljä nurinneulekohtaa on minusta liikaa jalkaterässä. Itse asiassa varsikin on aikas pitkä vauvalle, ehkä paremminkin hieman vanhemmalle lapselle koko junasukka tehty alkujaan kuin vastasyntyneelle.

  VastaaPoista
 2. Kardemumma: Ihan totta. Silmukkamäärä ja puikot viittaavat kyllä selvästi taas vastasyntyneeseen, lienee alkuperäiset sukat olleet paksummasta villasta...

  VastaaPoista
 3. Kuule, noissa sun merimiessukissa ei oo mitään vikaa! Ne on nätit ku mikkä! Mainio aloitus Aakkoshaasteelle.

  VastaaPoista
 4. Ooo, mä tykkään noista harmaista sukista TOSI paljon. Voisin haluta itselleni just tollaset =o)

  VastaaPoista
 5. Reilu mummo, tosi reilu. :D Kiva sukkamalli silti.
  Oiskohan tuo riittävän hullu haaste, vieläkö ehtisi mukaan?
  Miekin oon aina lyhentänyt junasukkien terät, kahdet oon tehnyt ja nyt olisi taas yksille tarvetta.

  VastaaPoista
 6. Hengissä ollaan vielä :D Hyviä kuvia tuli ja molemmat sukat ovat oikein hienoja.

  VastaaPoista
 7. Hienoja on kuule molemmat sukat! Kuulostaa kivalta tuo haaste :D

  VastaaPoista
 8. Upeita sukkia. Nuo palmikot ovat huiput.

  VastaaPoista
 9. Junasukka on mulle uusi käsite. Hienot! Miltä ne näyttää jalassa? :D

  VastaaPoista
 10. Toi ohje on novitan neulomosta lähtösin. Kokeilin viime keväänä sitä novitan jäsenyyttä sen kaks viikkoa ja totesin et kyl se kannattas, jos vaan olis rahoissaan. Käytin sitä kahta viikkoa kyl röyhkeesti hyväkseni ja kopioitsin talteen kaikki ne neulemallit jotka vähänkin herätti kiinnostusta... Mut sieltä se löytyy, nimellä yhden kerän olankohautus.

  VastaaPoista
 11. Kävis muuten hyvin tohon siun aakkoshaasteeseen yyn kohdalle toi. ;)

  VastaaPoista
 12. Marjukka: Luitko tarinan tuon linkin takaa? Junasukat pysyy vauvan jalassa tosi hyvin, koska ne joustaa sekä pituus- että leveyssuunnassa. Jalassa nä näyttää aika hauskoilta :D

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä nuo merimiessukat on oikein onnistuneen näköiset. :) Tuo malli vaikuttaa hauskalta. Aion ehkä itse kokeilla sitä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 14. Höpöhöpö, hienolta näyttää nuo merimiessukat! Tuo haaste on kieltämättä hauska, mutta mä en uskalla osallistua mihinkään noin pitkäaikaiseen juttuun, kun kyllästyn niin nopeasti ja ahdistuisin siitä kuitenkin. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)