maanantai 28. marraskuuta 2011

Neulojien pikkujoulut

Osallistuin eilen elämäni hauskimpaan pikkujoulujuhlaan. Kyseessä oli tietenkin Kuopiolaisten "kalakukkoneulojien" ihanan ryhmän kekkerit! Kokoonnuimme Lellulla, joka ehtoisana emäntänä oli tilannut jouluisen säänkin tunnelmaa nostattamaan, vielä päivällä mustaan maahan oli iltaan mennessä satanut ainakin viiden sentin lumipatja :)

Koolla oli viitisentoista hilpeää naishenkilöä neuleineen, ja pöytä oli koreana nyyttärimeiningillä. Itseäni siteeraten: "Tuli syötyä niin paljon ettei kengät enää mahtuneet kotiinlähtiessä jalkaan!"


Koska kyse oli pikkujoulusta, oli asiaankuuluvaa että illan edetessä löytyi myös säkkikaupalla villantuoksuisia paketteja! Emäntä jakoi lahjat niin lahjakkaasti, että kaikille tuntui osuvan mieleinen paketti :) Katsokaas nyt tätäkin:


Kaksi vyyhtiä upean pehmeää ja paksua Cascade 128 -lankaa! Tätä olen halunnut päästä kokeilemaan jo pitkään ja nyt kävi tällainen arpaonni kohdalleni. Samoin kortti on kuin miuta varten valittu, kerään Rudolf Koivun postikortteja :) Langan väri on kauniin syvä, kylmä violetti. Kuvassa kajastava valkoinen valo on hankien hohdetta pihalta, tässä maisemassa silmä lepää...

Syksyllä käynnistyi myös kolmas Kuopiolaisten neulojien sisäinen vaihto, "kalakukkovaihto". Ei, kukkoja ei vaihdeltu vaan kaikkea muuta. Lähetyksen deadline alkoi häämöttää, ja monet saivat pakettinsa eilen pikkujoulupakettien seassa. Kuten miekin. Olen aivan mykistynyt tämän upeuden edessä, lahjakassistani paljastui näet näin hengästyttävä sisältö:


Kaksi kerää Patons Classic Woolia punaisena, samasta langasta neulottu juuri miulle sopiva pipo valkoisena, chilikirsikkasuklaata, neulojaguru Elizabeth Zimmermanin mielenkiintoinen kirja sekä kaunis jouluevankeliumi Minna Immosen kuvittamana. Tämän lähemmäs täydellisyyttä ei enää paketti pääse :) Kiitos DistantKnitter!

Itsekin tietysti kokosin innolla omalle parilleni paketin. Parikseni arvoutui Hurja-Hanna, ja paketin sisällön kokonaisuudessaan näette hänen blogissaan. Hanna toivoi niin kovasti sukkia, että täytyihän ne sitten tikutella vaikka vasta sukkasadon päätyttyä vannoin etten halua edes nähdä sukkapuikkoja pariin kuukauteen!

Itse asiassa en kyllä sukkapuikkoihin tämän projektin yhteydessä koskenutkaan, nämä ovat nimittäin ensimmäiset kokonaan magic loopatut sukkani!


Hannan sukat

Malli: oma, varresta aloitettu, ranskalainen kantapää, nauhakavennus.
Lanka: Teetee Pallas (80 % villaa 20 % polyamidia), vaaleanharmaa ja sininen
Menekki: 81 g kokoon 39
Puikot: Knit Pro PYÖRÖ 3 mm

Inspiraatio näihin sukkiin tuli Ullaneuleen parin vuoden takaisista Vellamo-sukista. Lankavalintani oli kuitenkin liian paksu kyseiseen malliin, joten neuloin sitten jotain muuta. En ole neulonut kirjoneuletta vuosiin, ja ensimmäinen versio oli kyllä sen näköinen! Valitsin Haaviston kirjokinnaskirjasta hienon tähtimallin, mutta en vaan kertakaikkiaan saanut siitä kaunista. Purin tekeleen sadatellen ja samalla tein pyhän lupauksen opetella neulomaan kirjoneuletta oikeesti. 

Tikuttelin sitten epäonnistuneiden tähtösten tilalle helpompaa vinoraitaa, joka onnistuikin äärimmäisen keskittymisirvistykseni ansiosta ihan hyvin. Kantapää on ristiin vahvistettu, minkä vuoksi siinä näyttää olevan verkkomainen pinta.

Teen kyllä varmasti tästä lähtien sukat ja lapaset magic loop-tekniikalla jos vain mahdollista, niin sutjakkaa ja helppoa se oli. Eikä tarvinnut bussissa neuloessa pelätä puikon putoavan!

10 kommenttia:

  1. Oletpa neulonut kauniit sukat, yksinkertaisen tyylikkäät!

    VastaaPoista
  2. Olen pitänyt sukkiasi koko tämän päivän jalassa (lumitöissäkin) ja ovat aivan ihanat!! Sun pitää kyllä neuvoa miten toi vahvistettu ristikkoneulos tehdään. Tykkään siitä ihan sikana!! Kiitos vielä =o)

    VastaaPoista
  3. Huhuu, huikkailen nyt tätä kauttakin, kun en tiiä saitko sähköpostia. Arvontavoitto-pipo olisi valmis ja laittaisin sen nyt muuton alta postiin, kun vaan laitat osoitteesi :)

    VastaaPoista
  4. Ihana pikkujoulupöytä, herkullista. Meidänkin neulekerho pikkujouluilee pian.

    VastaaPoista
  5. Neulepikkujoulut ja kaikille lahjaksi lankaa! Mikä ihana idea! :) Tahtoo mukaan.

    VastaaPoista
  6. Hauskan kuuloiset pikkujoulut ja ihania paketteja =)
    Kauniit sukat olet neulonut, uusi tuttavuus mulle tuo ristiinvahvistettu kantapää.

    VastaaPoista
  7. Tosiaan pöytä notkui herkuista! Oli kyllä kivaa. :D

    Kivat paketit sait sinäkin, ja tykkäilen noista Hurja-Hannan sukistakin!

    VastaaPoista
  8. Oih, lämmöllä muistelen tuota herkkujen määrää. Nam! Oli meillä vaan kivaa!

    Nuo sukat on huiput, siitä ei pääse mihinkään.

    VastaaPoista
  9. Luen ekaa kertaa blogiasi ja vitjat, voisin adoptoida kaikki sun neuleet! Luen siis jatkossakin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)