keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulusukkafloppi

Osallistuin syksyllä Heidin järjestämään joulusukkavaihtoon. Lähdin mukaan rennosti avoimin mielin ja jouluisissa tunnelmissa (kyllä, miun joulunodotus alkaa jo syyskuussa). Arvasin, että seiskaveikkasukat sieltä kuitenkin tulee, joten neuloin sitten itsekin parilleni samaisesta langasta jalanlämmittimet, vihreät Kertut.

Sainkin pehmeän paketin jo marraskuun alussa (vai olikohan se lokakuun loppua) josta ne ennustamani sukat paljastuivat. Niissä oli mukavan muhkeat varret ja palmikoita, väri turhan räikeä mutta kelpo sukat kuitenkin. Vetäisin ne jalkaan.

Toinen sukka oli kummallisen tiukka. Tutkin asiaa ja havaitsin sen olevan viisi kerrosta lyhyempi pariaan, ja miulle siis auttamatta liian pieni. Harmitti niin vietävästi. Ei niitä oikein voinut kenellekään pienempijalkaisellekaan antaa, kun olivat niin erikokoiset.

Pari viikkoa lipaston päällä sukkia tuijoteltuani purin siitä isommasta kärjen ja neuloin sen samankokoiseksi kuin parinsa. Sitten kiikutin sukat Kuopion Joulusukkakeräykseen. Saapahan joku muu iloa jouluunsa.


Oma vikani, mitäs menin osallistumaan Ravelryn ulkopuolella järjestettävään sukkavaihtoon.

11 kommenttia:

 1. :( No johan nyt! Ihan törkeetä kuitenkin tehdä sukat oranssista langasta jos oot ilmottanu omat lemppariväris siinä ilmotuksessa! Ja vielä eri kokoset, voi kiesus! No meni jonkun jalkoja lämmittämään :)

  VastaaPoista
 2. Oho, viisi puuttuvaa kerrosta seiskaveikkaa suht tiukassa sukassa kyllä tuntuu jo jalassakin! Onpa harmi, että ei tullut edes oikean kokoisia sukkia, mutta kiva, että keksit niille edes jotain hyödyllistä käyttöä! :)

  VastaaPoista
 3. Ohoh. Ja joulusukkavaihdon tarkoitus kai kuitenkin oli ilahduttaa ja tuoda joulumieltä... ei tainnut ihan onnistua.

  VastaaPoista
 4. Joskus se on pienestä kiinni. Tekijä teki varmasti parhaansa.

  VastaaPoista
 5. Jaksoit kuitenkin purkaa ja neuloa toisen kärjen uusiksi - hyvähyvä! Joulusukkakeräyksessä pääsevät varmasti hyvään kotiin. :)

  Eiköhän sitten Kaheleiden sukkavaihdossa ole parempi onni matkassa.

  VastaaPoista
 6. Minä en ole enää osallistunut mihinkään vaihtoihin tai SNY:ihin, kun tuntuu, että ihmisten maut menevät täysin ristiin. Pari kertaa on tullut pettymyksiä saatujen lahjojen osalta, niin olen alkanut epäillä, osaanko itsekään miellyttää muita lahjoillani. Olen siis päättänyt jättää vaihtopuuhat muille ja keskittyä ostamaan ja neulomaan itse itselleni mieluisia juttuja. Näin selviän ilman stressiä ja pettymyksiä ;)

  VastaaPoista
 7. Ihan kivannäköiset sukat, harmi että olivat sekä väärän väriset että väärän kokoiset. Kiva kun jaksoit fiksata ne samankokoisiksi, joku ilahtuu taatusti lämpimistä sukista, joissa on reilu varsi.

  VastaaPoista
 8. Harmi, että sinun mielestäsi vaihto epäonnistui. Itsekullekin saattaa kuitenkin laskuvirhe paholainen tapahtua.

  Eniten laittoi miettimään, että Ravelryn puolellako kaikki ihmiset ovat niin taitavia ja hyviä, ettei siellä olevissa vaihdoissa koskaan tapahdu mitään väärin?

  Sukkien lähettäjä varmasti yritti parhaansa sukkia tehdessä ja halusi sinua piristää. Olitko hakulomakkeeseen laittanut tarkat värit, mistä pidät ja mistä et?

  Muuten ovat kyllä hienon näköiset sukat ja kiva kuulla, että jaksoit itse nähdä vaivaa ja laittaa sukat eteenpäin,sukkia tarvitseville!

  Olen pahoillani, että tämä vaihto meni osaltasi huonosti.

  VastaaPoista
 9. No niin, nyt on aikaa kommentoida minullakin. Eli sukantekijä tällä hyvää päivää. Alusta asti olleet varsinainen murheenkryyni nuo sukat. Vahingossa tosiaankin jäänyt toinen lyhkäiseksi. Ja tuosta väristä aattelin sen kelpaavan, koska mainitsit keltaisen ja terrakottan ja oranssihan on niiden välimuoto. Harmittavaista, että eivät sitten olleet kuitenkaan mieleisesi. Olisi vaan pitänyt jättää itselle niin kuin ensin meinasin. Oli vaan niin kiiru ja hätä etten luullut kerkiäväni uusia tekemään.
  Toivottavasti nyt lämmittävät jonkun tyytyväisen jalkoja.

  VastaaPoista
 10. Red Dragon: En epäillytkään ettei neuloja olisi tehnyt parastaan sukkia tehdessään, se on selvää :) Olin kyllä laittanut tarkat väritoiveet lomakkeeseen, mutta ei sillä nyt enää ole väliä. Ei vaihto mielestäni epäonnistunut, sillä eiväthän sukat menneet hukkaan. Kiitos emolle järjestämisestä!

  Tanja: Kiitos sinulle sukista ja kommentista. En halunnut tällä postauksella tuottaa kenellekään pahaa mieltä, kunhan raportoin tilanteen. Olen itsekin neulonut jo useat sukat tuohon Joulusukkakeräykseen, siellä tarvitaan kaikkia kokoja ja malleja. Toivottavasti jonkun joulu on nyt hieman mukavampi uudet villasukat jalassa :)

  VastaaPoista
 11. Ihan hauskat sukat. Harmi, että koko ja väri eivät sattuneet kohdilleen. Mutta hienoa, että jaksoit korjata tuon kokovirheen ja ne pääsevät nyt käyttöön!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)