torstai 26. tammikuuta 2012

Luutarha

Uskotteko, että kun istuu joka toinen ilta kädet sylissä puolitoista tuntia hämärässä huoneessa Allin lasta hoilaten, alkaa vähän kyllästyttää? Ratkaisu ultimaattiseen tympääntymiseen on nukutusneule, jolla on vain yksi kriteeri: sitä täytyy voida neuloa pimeässä.

Ensimmäinen tämän vuoden nukutusneuleistani valmistui sopivasti viime viikonlopun lumisiin kuvauksiin :)


 Muddy Bones

Malli: Stephen Westin Boneyard
Lanka: tuntematon ruskea DK -vahvuinen villa ja itse värjätty punainen Nalle
Menekki: 116 g
Puikot: 5 mm

Neulejonossani jo pari vuotta viihtynyt Boneyard sopi tarkoitukseen mainiosti. Enimmäkseen vain sileää neuletta lisäyksineen, välillä yksi oikea kerros nurjalle, ainaoikein-reunus, ja siinähän se sitten olikin. Huivi on syntymäpäivälahja ystävälleni, ja se sopii hänelle jouluksi neulomiini kämmekkäisiin. (Luotan taas sokeasti siihen ettei ystävä eksy tämän illan tai huomisaamun aikana tänne, illalla hän jo saakin lahjansa...)


Miulla oli vielä kaksi vyyhtiä jäljellä tätä mysteerivillaa, joista toinen oli ilmeisesti kakkoslaatuinen sillä se oli täynnä ns. heikkoja kohtia, joissa yksi tai useampi säie oli katki :/ Jouduin siis pätkimään lankaa ja päättelemään enemmän langanpäitä kuin olisin välittänyt, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen. Reunukseen neuloin raitoja itse värjäämälläni Nallella, villahousuista jäänyt jämä kuluikin tähän kokonaan.


Kiva huivi tuli, sopii käytettäväksi ulkona kaulan tai toimistossa hartioiden lämmikkeeksi. Hansulle kiitos mallauksesta!

Seuraava nukutusneule on jo puikoilla, huivi sekin. Siinä riittääkin tikutettavaa, laskin just että tällä hetkellä silmukoita on kerroksella kevyet 544, ja lisää tulee koko ajan. Alkaa siinä olla jo kaapelilla tungosta :D

16 kommenttia:

 1. Ymmärrän tympäisyn. Hyvä nukutusneule... Onneksi se aika on jo ohi.

  VastaaPoista
 2. Nukutushommissa kieltämättä on valmistunut yksi jos toinenkin neule :)

  VastaaPoista
 3. Juu, niistä nukutusneuleista on paaaaljon kokemuksia. Onneksi on ne neuleet, mitä siitä muuten tulisi... Laitetaanpa tuollainen ihana huivi harkintaan:)

  VastaaPoista
 4. On se huippua, että hämärässä huoneessa, lapsen nukutuspuuhissa voi saada samalla jotain näin nättiä aikaiseksi. :) Kiva idea tuo reunan raidoitus.

  VastaaPoista
 5. Kaunis nukutusneule ;) Lohduttelen täältä,kyllä se joskus nukkuu nukuttamattakin...

  VastaaPoista
 6. Hieno! Tämän huivin voisin laittaa tehtävien listalle itsekin. Minulla olisi ollut nukutusneuleelle myös viime yönä käyttöä, lähes koko yöksi.

  VastaaPoista
 7. Kivat raidat ja ihanan lumiset kuvat. Onneksi näppärä käsillätekijä keksii tympääntymiseen noin kivoja lääkkeitä. :D

  VastaaPoista
 8. Hieno huivi eikä sitä ollenkaan uskoisi pimeässä neulotuksi :D Tsemppiä nukutuspuuhiin sinne ! Mulla ei varmaan riittäisi hermo siihen istuskeluun...

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille!

  Kyllä meilläkin vielä viime syksynä nukahdettiin itsekseen tai vartin silittelyn jälkeen, mutta kun tutti jätettiin pois niin eipä enää ole sellasta luksusta :/

  VastaaPoista
 10. Voisipas itsekin kokeilla nukutusneuletta.Tosin meillä pitää olla ihan pilkkopimeää,että nukahtaa,mitenhän se niin pimeässä onnistuisi..kait siihen harjaantuisi ja jotain tooosi yksinkertaista tekis :) Tosi nätti on tuo sun huivis kyllä.

  VastaaPoista
 11. Voi huokaus, eipä ole ikivä tuota aikaa. Meillä vanhempi tyttö nukahtaa jo itse ja vankasti luotan siihen että kun pääsevät samaan huoneeseen niin nukuttaa tuon nuoremmankin :D Mutta kiva lahjahuivi, ihana tuo raitareuna :D Tuo eloa huiviin. Ja hyvähän se on että on ainakin joka toinen ilta neulomisaikaa, syntyy huivi jos toinenkin :)

  VastaaPoista
 12. Hieno huivi. Tsemppiä nukutustaisteluun, ne ajat voi olla tosi vaikeita. Meillä on muuten tepsinyt se, että ilmaisee äkkiä käyvänsä jossain lapsen mielestä tylsässä paikassa (esim. meillä koiran pissatus tai omien hampaiden pesu) Jonain noista kerroista lapsi sitten kyllästyy ja nukahtaa -> vapaus koittaa. Mutta kyllä se välillä on vaikeaa täälläkin, jos lapsi on yhtään liian virkeä.

  VastaaPoista
 13. Kaunis huivi ja piti itselle tulostaa tuo ohje jahka sen jostain langasta väännän :) Ollos hyvä vaan, eihän tuossa tarttenu ku seistä ja pitää käsiä levällään :)

  VastaaPoista
 14. Hieno huivi. Tuo varmaan toimisi ihan vaan vauva-aika-neuleenakin, kun koskaan ei tiedä milloin jää kerros kesken. Jos ei ehdi tehdä loppuun ennenkuin tarvitsee sellaisia nukutuspuuhia joissa kädet on vapaat, niin voi vaikka vielä sittenkin tehdä samaa huivia :P Nyt ei toki vielä nukuteta niin että samalla voisi neuloa...

  VastaaPoista
 15. Kiva huivi! Voisi mulle sopia vaikka työmatkalla neulottavaksi, kun nukutusneuleita meillä ei enää (onneksi?) tarvita, mutta bussilla taittamani työmatkat puuduttavat välillä.

  VastaaPoista
 16. On sinun nykyisessä WIPissäsi eli keskeneräisessä työssäsi silmukka poikineen. Yli 500 s on paljon.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)