sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Perin hienostunut

Maailman pienin villatakki syntyi entisen koulukaverin poikaselle parissa illassa yhdestä kuohkeasta lankakerästä.


Jallulle

Lanka: Novita Saana (100 % villaa)
Menekki: 101 g farkunsinistä kokoon 0-3 kk
Puikot: 6 mm ruusupuupyörö


Haalin tätä Novitan täysvillaista kausilankaa parin takillisen verran sulovilenismin kourissa joskus kolmisen vuotta sitten. Ihanan pehmoista ja muhkeankuohkeaa lankaa jota oli mukava tikutella. Minipieni takkiosa valmistui yhden illan aikana ja kaulus ja hihat seuraavana iltana, nappien perässä sai juosta pitempään kun ensimmäiset ostamani osoittautuivat liian pieniksi. Oikeasti nämä napit ovat helmiäisturkoosit, toisin kuin kuvissa.

Malli oli helppo ja mukava, tosin hihat ovat melkoisen kapeat. Kastelin ja venyttelin valmiin takin hihoja hieman, nyt ne ei näytä enää niin suhteettoman pikkuisilta. Onko vauvat muka oikeesti näin pieniä? :D Lilja oli melkein kaksi kiloa tämän takin tulevaa omistajaa painavampi syntyessään...


Lämpöistä elämänalkua pikkumiehelle! Paketti lähtee huomenna matkaan, tietääkseni tuore äiti ei täällä joka päivä piipahda, niin että ei mene yllätys pilalle :)

15 kommenttia:

 1. Kaunis takki. :) Mä olen myös monesti miettinyt, kun olen neulonut vauvankokoisille vaatetta, että voiks ne nyt ihan oikeesti muka mahtua niihin? :D Tuntuu, että omat lapset ei eläessään ole ollut niin minejä...

  VastaaPoista
 2. Ihana takki! Kaulus tekee kivasti ilmettä. =) Omalleni kun kudoin neuleita valmiiksi oli mittasuhteet ihan hukassa, onneksi on valmiita malleja pilvinpimein. =) Meillä tahtoi pienimmätkin vaatteet -ne 50cm:tkin- pyöriä päällä, kun Tyttönen oli syntyessään alle 3 kg ja 47 cm pitkä. Mutta kasvaahan nuo. =)

  VastaaPoista
 3. Vauvaneuleet ovat ihania! Tuo ohje korvan taa :-)
  Minäkin juuri viimeistelin ystävän pikkuisen nuttua. Tuntui hurjan pieneltä koko tekele. Luotettava vaan on garnstudion mitoitukseen...

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Kaunis takki! Itsekin olen tuota ohjetta katsellut, mutta ainakaan vielä ei ole puikoille päässyt. Vauvojen neuleet ovat kivoja, kun valmista tulee niin nopeasti.

  VastaaPoista
 5. Ihanan miehekäs takki pikkumiehelle!

  VastaaPoista
 6. Saana on mainio lanka ja varmasti hyvä valinta paksumpaan takkiin. Ajatella että yhdestä kerästä saa takin... pikkuinen on tietenkin takin käyttäjäkin :)

  VastaaPoista
 7. Hieno takki! Miun näytöllä napit näyttää helmiäisturkoosilta.

  VastaaPoista
 8. Ihana... kyllä ne vauvat on pieniä, luota vaan siihen :D eihän ne sitte oo pieniä, jos ovat pitkästi yli 4kg syntyessään. Tuo kaulus on kyllä hyvä, kun vauvalla ei "oo" kaulaa.

  VastaaPoista
 9. Voi miten suloinen takki! Ja kyllä ne on pieniä alussa mutta kasvaa kovaa vauhtia :D Ite tein tämän viime jouluna ja nopsaan sai kyllä valmista, kiva malli.

  VastaaPoista
 10. Ihanat napit ja nätti takki :)

  VastaaPoista
 11. Suloinen pikku neule. Tänne blogiin tuleminen saa aina hymyn huulille. Tuo Liljan kuva Tickle-me-not -kaulurin kuvassa naurattaa joka kerta yhtä paljon. :D

  VastaaPoista
 12. Kyllä saa pieni poika lämpimän ja pehmeän alun matkalleen. Mie olen kans yhen neuletakin tehny tällä ohjeella, ja suosittelen kyllä muilekin. Helppo ja nopea, shaalikaulus on mukava piristys ja saa vähän erilaisen nutun.
  Ja olipahan keesi edellisessä postauksessa! Mulla ei varmaan olis kärsivällisyys riittäny..

  VastaaPoista
 13. Suloinen takki! Kyllä ne vauvat tosiaan on pieniä, nyt jo 5kk jälkeen ihmettelen kuvia joissa 44-senttiset vaatteetkin on ison näköisiä tuon meidän pikkuruisena syntyneen pojan päällä! Unohtuu nopsaan siis :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)