torstai 24. toukokuuta 2012

33 kysymystä

Blogistaniassa kiertää haaste jossa vastaillaan haasteen esittäjän yhteentoista kysymykseen ja sitten keksitään itse uusia. Miut on haastettu jo kolme kertaa, kiitos Annika, MiEiVi sekä Neulisti&Vyyhti !

Kukaan ei jaksaisi lukea jos vastaisin kaikkiin esitettyihin kysymyksiin, joten valitsin 11 hauskinta ;)

1. Mikä on mielestäsi maailman hurmaavin lanka? Hurmaavia lankoja on paaaaaaljon! Tällä hetkellä olen erityisen hurmaantunut ystävien lahjoittamaan Hand Maiden Casbah -vyyhtiin joka paistattelee päivää lipaston päällä.

2. Millainen langanostaja olet? Halailetko kaupassa luksusvyyhtejä vai juoksetko alennuskerien perässä? Halailen kyllä, mutten yleensä raaski ostaa. Nyt olen kyllä ollutkin lankalakossa jo maaliskuun alusta, joten eipä ole tullut ostettua _mitään_, hyvä mie! Alennuksiin normaalisti tartun vähän turhankin usein...

3. Mikä on ensimmäinen valmistunut neuleesi? Kolmannella luokalla koulussa neulotut tossut. Ensimmäinen valmistunut virkkuu oli nuken köysi, eli 12 metriä ketjusilmukoita joskus ekaluokkalaisena :D

4. Jollet kilkuttelisi puikkoja/koukkuja, mitä tekisit "säästyvällä" ajalla? Tätä oon itsekin usein miettinyt. Kylläpä olisi elämä tyhjää ilman neuleita :P Varmaan lukisin kirjoja tai jopa lenkkeilisin? No ehkei sentään :D Laulaisin ja opettelisin kunnolla soittamaan pianoa.

5. Miksi bloggaat? Alunperin aloitin blogin pitääkseni kirjaa neuleistani, ja siksi että kävin paljon kommentoimassa muiden blogeja ja oli kiva että sain sitten itsekin kommentteja. Nykyään Villaviidakko on ikäänkuin miun toinen koti ja bloggaamisesta on tullut elämäntapa :)

6. Kuka opetti sinulle käsityön alkeet? Opetti luomaan silmukat tai tekemään ketjusilmukoita tai ompelemaan? Mummo ja äiti taisivat virkkausta näyttää ennen kouluikää. Neulomaan opin koulussa kolmannella super ankaran vanhan tekstiilihirmun opastuksella :D Muistan kun neulottiin lapasia: olin onnistunut jotenkin kääntymään suljetussa neuleessa neulomaan väärään suuntaan ja vielä useamman kerran, ja opettaja kuulutti koko luokalle mitä olin tehnyt. Jos olisi yhtään huonompi itsetunto tuolloin ollut, olisi varmaan neulomisura päättynyt siihen.

7. Minkä taidon haluaisit oppia? 4. kysymykseen viitateen, haluaisin oppia soittamaan kunnolla pianoa. Kävin tunneilla aikoinaan muutaman vuoden lauluopintojen ohella, mutta vasen käsi ei ikinä alkanut oikein toimia kunnolla. Käsitöiden saralla haluaisin oppia verhoilemaan huonekaluja.

8. Paras kesämuistosi? Ihania muistoja on paaaaljon. Yksi hauskimmista on varmaan se, kun oltiin miehen kanssa suhteen alkuaikoina Juhannuksena päätetty lähteä leirintäalueelle Suur-Saimaalle viikonlopuksi. Meillä oli teltta mukana, ja yöllä lämpötila laski ihan nollaan. Hytistiin jäätymispisteessä kunnes mie keksin, miten meidän makuupussit sai yhdistettyä yhdeksi suureksi pussiksi. Siellä sitten nukuttiin makeasti tiukassa paketissa se juhannusyö :)

9. Mistä olet onnellinen tänään? Siitä, että alkaa vahvasti näyttää siltä että tekstiilimuotoilun opintojen toinen vuosi alkaa olla kunnialla pulkassa. Enää loppuarviointi maanantaina ja se on siinä! (Sitä ennen toki vielä tuntikaupalla näytteiden viimeistelyä, raporttien kirjoitusta ym. ym.)

10. Mikä on parasta kodissasi?
Se että vuodenajat kokee täällä ihan eri tavalla kuin edellisessä kaupunkikodissa. Vanhan talon kuiske ja natina. Ilta-auringon läikkä olohuoneen seinällä. Ikkunasta tulviva linnunlaulu ja kevätillan tuoksu. Suuuuuri tupakeittiö. Lautalattiat.

11. Mitä odotat kesältä? Työharjoitteluni alkua! Taidanpa säästää siitä kertomista vielä ensi viikkoon ;) Ja Kesäyön hullutusta tietysti! Saa nähdä selviänkö siitä kunnialla, viime vuonna onnistuin.

Loppukevennys: Äitinsä tytär <3

 

EDIT: Niin tosiaan, tämähän piti jakaa vielä eteenpäin :D 

Kysymykset:

1. Suurin onnistumisen kokemus käsitöiden saralla, mistä se tuli?
2. Kuinka monta itse neulomaasi villatakkia/paitaa kaapistasi löytyy?
3. Neule joka olisi pitänyt jättää tekemättä?
4. Lempilankasi top 3?
5. Montako tuntia neulot/virkkaat päivässä keskimäärin?
6. Mitä lankaa et halua enää ikinä neuloa?
7. Lempikuitusi top 3?
8. Mitä välinettä ilman et pärjää? (Puikkomittaa? Kerrosmerkkejä? tms.)
9. Osallistutko Kesäyön hullutukseen tänä vuonna? Miksi/miksi et?
10. Jos saisit itsellesi ilmaiseksi takillisen mitä tahansa lankaa, mitä se olisi?
11. Neulemalli jonka haluat ehdottomasti toteuttaa jonain päivänä?

Näihin kysymyksin haastan vastaamaan Tiinan, ArualMarian, Altocumuluksen, Miin, Mertsun ja Hannan. (Haasteen hengessä pitäisi haastaa 11 ihmistä mutta eiköhän nämä kuusi nyt riitä :)

8 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä kiva haaste! Mukavia tarinoita kaikki, mutta tuo makuupussissa vietetty juhannusyö oli kyllä varmaan paras! Aluksi kamalalta vaikuttanut yö muuttuikin yhdeksi parhaimmista kesämuistoista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Emma haasteest. Täytyypä viikonlopun aikana miettiä kinkkisiin kysymyksiin vastaukset =o)

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä taas ihan päivän piristys tämä kuva! :D

  VastaaPoista
 4. Kiitti! Mie tosiaan jo vastasin, huomasin et meiät molemmat haastettiin Neulistin ja Vyyhdin toimesta. Muuten miekin oisin kyllä haastanut siut. :)

  VastaaPoista
 5. Hoo, luin puhelimella sun blogia ja jonkun kysymyksen kohdalla aloin miettiä mitä itse vastaisin ja kas, nyt pääsen miettimään vastauksia. Palataan asiaan lähiaikoina.

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta, pitääpä laittaa vastaukset muhimaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitti Emma. Yritän vastailla haasteeseen jossain vaiheessa, vaikka mulla tahtoo nämä haasteet aina unohtua. :D

  Mainio kuva Liljasta! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)