tiistai 29. toukokuuta 2012

Jo joutui armas aika, ja kesätyö suloinen!

Tämän kouluvuoden viimeisen jakson loppuarviointi oli eilen. Homman nimi oli malliston suunnittelu ja malliston tuotteistamisen projektistudio. Suunnittelemaani lastenhuoneen sisustusmallistoon kuului salakkojen lisäksi mm. seuraavaa:


Keskinäinen
tyyny

Malli: Villaviidakko designs
Materiaalit: puuvillakangas, Pirtin Kehräämön hahtuvalanka
Tekniikka: nunohuovutus


Mettiäinen
vauvanpeitto/sylipeitto/matto/mikävaan

Malli: Villaviidakko designs
Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuvalanka, kolmesta eri vyyhdistä
Menekki: 330 g
Puikot: 8 mm (reunukseen 10 mm)         


Tässä nämä tärkeimmät. Mallistoon kuuluu myös joitakin kala-aiheisia kuoseja, erilaisia tyynyjä ja peitteitä jne. Kaikkia tuotteita en sentään valmistanut, eikä niin ollut tarkoituskaan.

Mutta nyt on kouluvuosi ohi ja työkesä edessä! Ja millainen työ se onkaan, aijai <3

Tänään oli ensimmäinen työpäiväni, olen heinäkuun puoleen väliin saakka työharjoittelussa Kuopion Napissa ja Nauhassa, eli LANKAKAUPASSA! Ja löytyy sieltä toki niitä nappeja ja nauhoja, sekä lukematon määrä tarviketta ja tilpehööriä kaikenlaisiin käsitöihin. Ainakaan tänään homma ei vielä tuntunut ollenkaan työltä, meinasin unohtaa syödä lounasta ja lähteä kotiin ajallaan kun oli niin kivaa :D

Koska opiskelen muotoilualaa ammattikorkeakoulussa, työharjoitteluksi ei riitä pelkkä puotipuksun homma. Siksi olenkin kevään mittaan suunnitellut kolme neulemallia (okei, yksi niistä on virkkuumalli), joiden ohjeet ja mallikappaleet tulevat lähipäivinä esille liikkeeseen. Yksi näistä on aiemmin vilauttamani, myös Ullaan lähtenyt Kesän Lapsi -peitto. Muut mallit, huivin ja pikkulaukun, esittelen täällä myöhemmin ja niiden ohjeet tulevat todennäköisesti ladattavaksi myös Ravelryyn.

Kiirettä pitää loppuviikon: viimeisteltävien neuleohjeiden lisäksi pitäisi saada lauantaihin mennessä yksi juhlabolero valmiiksi. Saa nähdä kuin käy...

23 kommenttia:

 1. Kuullostaa aivan ihanalta tuo sinun kesätyö! Aika unelma! =)

  VastaaPoista
 2. Kiva kesätyö:). Hienoja töitä, peitto on aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Kas, jollakin toisellakin on ihanaihana kesätyö! :D Onnea!

  VastaaPoista
 4. Tyyny on makee ja peitto aivan ihana. Peittomalli näyttää yhtä helpolle, kuin mitä neuloin neliöinä niihin omiin torkkupeittoihini. Kävinkin Nappi & Nauhassa maanantaina ja Heli kertoi, että Emma aloitta huomenna. Täytyy tulla joku kerta ostamaan sulta jotain =o)

  VastaaPoista
 5. Oh mikä kesätyö, varmaan joka neulojan unelma. Onnea työstä ja kouluvuojen päättymisestä kunnialla. Tuo mettiäinen-peitto viehättää minua kovasti. Onko siihen ohojetta tulossa? Ei varmaan kauhean vaikea ois yrittää tehä sitä iliman ohojetta, mutta...

  VastaaPoista
 6. Onko Kuopisooss hyvää lankakauppaa?
  Kesällä tulen anoppilaan ja olisi hauska katsastaa Kuopion lankavalikoima? Käyn kyllä Kujeessa, koska se on lähempänä, mutta torilla pakolliset Hanna partasen lihapiirakat :O)

  VastaaPoista
 7. Oikea haaveiden kesätyö! Onko se työtä laisinkaan?

  VastaaPoista
 8. Kauniita töitä! Ja ihan mahdoton kesätyö sulla, miten käy lankalakon... :D

  VastaaPoista
 9. Onnittelut lomalaiselle. Upeiden töiden kautta kesälaitumet kutsui.

  Mukavaa työharjoittelujaksoa!
  Tiedän ettei lankakaupasta meinaa muistaa poistua sulkemisaikaan :-)

  VastaaPoista
 10. No jopas on kesätyö! Täällä kans yks kateellinen! :o)
  Onnittelut yhden kouluvuoden päättymisestä. Sitä ihan yhtäkkiä huomaa, että kas, eihän niitä nyt niin montaa enää olekaan. :o)

  VastaaPoista
 11. Näppi: kyllä mie voisin sen ohjeenkin peitosta kirjotella, ei siinä tosiaan mitään ihmeellistä ole. Tuo I-cord -reuna on aikaavievin osuus.

  KahviKaneli: Nappi ja Nauha on Vuorikadun ja Tulliportinkadun kulmassa, yhden korttelin päässä torilta. Lankoja löytyy suuri ja laadukas valikoima Norosta Malabrigoon ;)

  VastaaPoista
 12. Hienoja koulutöitä, tyyny varsinkin. Ja aika hienolta kuulostaa alkanut kesätyökin, eiköhän päivät kulu siellä kuin siivillä :)

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa kivalta kesätyöltä =) (kade) ja hienoja töitä. Erityisesti peitto on ihana =)

  VastaaPoista
 14. Kauniita käsitöitä!

  Ja suorastaan unelmakesätyöpaikka! Haluan sitten lukea blogissasi raportin, kuinka suuri osuus palkasta kuittaantui lankoina... ;D

  VastaaPoista
 15. Maikki: onneksi on palkaton työharjoittelu niin ei pääse sellasta vahinkoa tapahtumaan :D Tällä alalla on todella harvinaista, jopa ennen kuulumatonta päästä palkalliseen harjoitteluun.

  VastaaPoista
 16. Varmasti ihana kesä sulla edessä! :)

  VastaaPoista
 17. Tyynyssä ja peitossa on kivan energiset ja pirteät värit. Hienot! Ja hauskaa työharjoittelua :) .

  VastaaPoista
 18. Hurjan rutistuksen teit, hienoja töitä. Mahtava kesätyöpaikka tosiaan. ;) Iloista, opettavaista ja hauskaa kesää! Törmäillään todennäköisesti kaupassa! :)

  VastaaPoista
 19. Säpäs oot unelmaduunin napannut! :) Oot tehnyt hurjan työn koulussa, mutta se kyllä näkyy sun suunnittelemien töiden laadussa ja huolella mietityissä yksityiskohdissa. :)

  VastaaPoista
 20. Ihanat värit noissa sun töissä!! Pikkasen olen kyllä kade sun kesätyöstä! :)

  VastaaPoista
 21. I am sure you will tame that. You will have a lovely summer ahead.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)