sunnuntai 19. elokuuta 2012

Ikivihreä, kiipeilevä köynnös


Murattisukat

Malli: Hedera by Cookie A. kirjasta Knit. Sock. Love.
Lanka: Schoppel Wolle Admiral Ombre (75 % villaa 25 % nylonia)
Menekki: 63 g M-koon silmukkamäärällä 39-jalkaan
Puikot: ChiaoGoo Red Lace -metallipyörö 2,25 mm

Nämä olivat kyh numero 3. Harvinaisen tylsää neulottavaa ollakseen Cookie A:n malli (saatavilla myös ilmaiseksi täällä), joten jäivät auttamatta projektipussiin makailemaan kiinnostavampien neuleiden viedessä voiton. Opiskelun jälleen alettua tylsille neuleille on taas tilausta, ja nämä valmistuivatkin hujauksessa Tutkivan ja kehittävän muotoilutoiminnan luennolla.


Admiralia en ollut ennen neulonut, ihan mukava perussukkalanka (100 g = 420 m). Oranssi väritys on miun mieleen: raikas muttei räikeä. 

ChiaoGoon pitsipyöröt tilasin kanssaneulojan mukana Villavyyhdistä viime talvena. En neulo metallipuikoilla oikeastaan ollenkaan, mutta nämä halusin testiin koska neulekäsialani on niin tiukkaa, että ohuemmat puupuikot taipuvat auttamatta mutkalle käsittelyssäni. Olin kuullut puikoista paljon hyvää enkä pettynyt. Kaapeli on mahtava muovitettu teräsvaijeri, todella taipuisa ja täydellinen sukkien neulomiseen Magic Loop -tekniikalla. Puikon ja kaapelin liitoskohta on tosi sileä, ja neuletuntumakin mukava. Siltin onnistuin pari kertaa vetäisemään vahingossa puikon irti neuleesta, metallipuikot kun ovat auttamatta liukkaat. Tyytyväinen olen näihin puikkoihin ja käyttöön ne vielä pääsevät, mutta en aio ostaa niitä enempää.


Aakkoshaastekin eteni yhden pykälän, mutta mie alan jäädä silti jälkeen! I -kirjain on jo puikoilla mutta päätynee purkuun, tulin taas valinneeksi tylsän sukkamallin :D

Nyt en alotakkaan enää yhtään sukkia ennen syyskuuta, Sukkasato näet lähenee! Se tempaus on klassikko, ja osallistun taas vaikka Kesäyön hullutus nyt päättyikin osaltani vähän kesken. Päätin kesällä vähentää kaikenlaista pakkoneulontaa ja keskittyä siihen mistä oikeesti tykkään, ja luen sukkasadon ehdottomasti tuohon jälkimmäiseen joukkoon.  Tänä vuonna kerään satoa jälleen Perunalaariin kuten viime vuonnakin.


Suorastaan unettavasta neulontakokemuksesta huolimatta varsin sopivat sukat. Ohuita sukkia tarvitsisin vielä ainakin yhden parin lisää, pitääpä ruveta tekemään listaa syyskuuta varten...

18 kommenttia:

 1. Kylläpä on kauniit. Väri ihanan syksyinen!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Omat Hederani ovat olleet muutaman vuoden tauolla saman puuduttavuuden takia, pitäisi vissiin ottaa luennoille kanssa mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit Hederat! Ihanan värinen lanka ja kivat kuvat :)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihan harvinaisen raikas ja kevyt oranssin sävy. Kivat sukat, vaikka voin kuvitella unettavuuden.

  VastaaPoista
 5. Ovat kyllä kauniit sukat, tylsyys ei niistä todellakaan välity. Ja onhan sille tylsemmälle neulottavalle tosiaan paikkansa... joskus on parempi, kun neule ei vie ihan koko keskittymiskykyä.

  VastaaPoista
 6. Ompa kauniit sukat! Mulla on kauhea sukkakuuri menossa, mutten uskalla osallistua sukkasatoon tänäkään vuonna, kun pelkään että loppuu into neuloa siihen paikkaan.

  VastaaPoista
 7. Näyttävät näköjään erittäin hyviltä myös oransseina! (mikäpä ei näyttäisi:-) Uskomatonta kyllä mun versio samoista sukista blogattuna täsmälleen samana päivänäkin...käys kattomassa!

  VastaaPoista
 8. On ne upeat ja näyttävät, vaikka ohje onkin suht yksinkertainen neuloa :) Ja ihanan raikas oranssi!

  VastaaPoista
 9. ihanat sukat! ai että :)

  ps. blogistani löytyy sinulle pieni ylläri =)
  http://kapteenilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Pirskatti, että sapettaa surffailla vierailla koneilla, kun ne jumii eikä näemmä kommentit tallennu.

  Toistan siis; Ihanat oranssit! Yksinkertainen on kaunista, vaikka joskus myös kovin puuduttavaa.

  VastaaPoista
 11. Hedera on tosiaan kaunis mutta tylsä malli. Mutta kannatti tikutella, sillä ihanathan ne ovat. Upea väri!

  Mietin ilmoittautuisinko Sukkasatoon tänä vuonna. Viimeksi olin mukana mutta en saanut yhtäkään paria aikaiseksi, noloa. Puikoille vain pyrki kaikkea muuta kudottavaa :) .

  VastaaPoista
 12. Ihanan aurinkoiset sukat. Mä en oikein oo jaksanut innostua sukkien teosta...haluisin kyllä mutta itseni tuntien pitäisi saada molemmat sukat kerralla valmiiksi eli pitäisi opetella tekeen kaksi samalla puikolla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)