keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Talven viimeinen

Tämän talven viimeiseksi jäävä isompi neule on valmis! Sehän tarkottaa sitä että nyt sitten kevät saa tulla kun villis on saatu puikoilta. Eiksnii? Joohan? Tule jo kevät!

Pointsit hovikuvaajalle joka onnistui kaiken miun heilumisen ja huitomisen välillä nappaamaan monta hyvää otosta ;)


Red Wine and Raspberries

 Malli: Suvi Simolan Vammus kirjasta Kaikki lähti lapasesta!
Lanka: Drops Fabel Print viininpunaviolettina ja 
Rowan Fine Lace (80 % alpakkaa 20 % merinoa) marjapuuronpunaisena
Menekki: 330 g, ry 102 cm.
Puikot: Knit Pro 4,5 mm -pyörö

Paitani tarina alkaa Lindexin alennuskorista :D Luokkakaverini oli ostanut edullisesti neuleen, jonka väri oli täydellinen: elävä pinta jossa ripaus punaviiniä, marjapuuroa ja vadelmaa. 

Kaverin alelöydön nähtyäni en suinkaan rynnännyt samaan ketjuliikkeeseen, vaan Dropsin lankoja Kuopiossa myyvään luontaistuotekauppaan. Olin nimittäin vain pari päivää aiemmin nähnyt siellä Fabelia, joka oli ei-aivan-mutta-melkein saman väristä. Alessakin se oli, ja kuusi kerää lähti repussa mukanani kohti kotia.

Langan sävy ei kuitenkaan ollut valmiiksi juuri sitä oikeaa. Lankavaraston uumenista löytyi kuin tilauksesta ihanaisen Mertsun miulle viime kesänä lähettämät kaksi kerää pehmoista luksushuivilankaa, jotka sopivat visiooni kuin nenä päähän. Yhdessä nämä langat muodostivat kokonaisuuden jolle en voinut kuin huokailla :)


Alun perin miun piti neuloa lankayhdistelmästäni Veera Välimäen Folded. Mallitilkkuilun ansiosta (kyllä, neuloin mallitilkun!) kuitenkin selvisi, että en saisi näistä langoista aikaan tarpeeksi laskeutuvaa pintaa ohjeen vaatimalla tiheydellä. Uusi malli valikoitui noin kolmessa minuutissa, kun sohvalla vieressäni sattui lojumaan Kaikki lähti lapasesta -kirja. Langoistani syntyvä neulepinta oli sileänäkin varsin eläväistä, joten mahdollisimman simppeliä mallia etsin, jossa kuitenkin pitäis olla jokin juju. Ja sehän löytyikin helposti!


Vammus aloitettiin kauluksesta (ei kai niitä paitoja muualta kannatakaan alottaa?), muotoiltiin niskaa lyhennetyin kerroksin, ja sitten posotettiin menemään raglania eteenpäin. Ohjetta ei paljon alun jälkeen tarvinnut tuijotella kun on samantyyppisiä ennenkin neulonut, mitä nyt silmukkamääriä vähän tarkistella. En mallitilkkuilusta huolimatta päässyt ohjetiheyteen, ja koska en halunnut enää pienemmillä puikoilla neuloa niin valitsin vain yhden koon pienemmän version, ja paidasta tuli varsin passeli. Pituutta neuloin lisää vähän joka kohtaan, muuten pysyin ohjeen ruodussa ja nuhteessa.

Neulominen oli aika peruskauraa, joskin hyvin nautinnollista täydellisen lankayhdistelmän ansiosta. Helmaan ja hihansuihin neulottiin poikittain ainaoikein-kaitaleet jotka kiinnitettiin sileän osuuden silmukoihin joka toisen kerroksen lopussa. Helmakaitaleen neulominen tuntui kestävän kauemmin kuin koko vartalo-osan, ja se söi lankaa tuhottomasti :D Mutta on se nätti! Hihoissa ja just tuossa helmassa Fabelin värivaihtelu tulee näkyviin, miusta se ei ole vika vaan hauska yksityiskohta. Mainitsinko jo että tykkään näistä langoista yhdessä? ;)


Kyllä se kaitale on ihan suora, takapuolella on vaan enemmän täytettä!

Jos nyt jotain korjaisin, niin neuloisin hihansuukaitaleet pienemmillä puikoilla, nyt ne on vähän turhan löysät. Muuta paranneltavaa en keksi, tästä tuli ihan paras! Eikä vähiten lankojen ansiosta. Ohjeessa olleet kukkakirjailut jätin suosiolla pois, tämä pinta on parhaimmillaan ilman krumeluureja :)

45 kommenttia:

  1. Ihana on! Langat totisesti sopivat yhteen. Ja meikätytöllä se on vielä villatakki kesken... köhöm. Mutta saa se kevät tulla silti, joten huutele vain sen perään.

    VastaaPoista
  2. Upean värinen ja muutenkin kaunis paita!

    VastaaPoista
  3. Ihana! Upea väri, näen Fabelin moniväriset ihan uusin silmin. :)

    VastaaPoista
  4. VOU! Mä en ollut ollenkaan tajunnut tätä mallia näin kauniiksi, ennenkuin näin tän sun version. Tosi kaunis! Ja istuu kyllä sulle kuin nakutettu. Ja kuvatkin on niin kauniita. Ja sinäkin. Ja, ja..

    VastaaPoista
  5. Ai hitsi, aivan huikean hieno neule!!

    Ja juu, minunkin puolesta talvi sais loppua jo...

    VastaaPoista
  6. Hieno! Pitäisipä itsekin kokeilla joskus kutoa ohuita sukkalankoja kaksinkertaisena! Tai olen toki kokeillut, mutten puseroksi asti. :)

    VastaaPoista
  7. Yksinkertaisuudessaan todella kaunis!

    VastaaPoista
  8. Tsaijai miten nätti! Sopii sulle tosi kauniisti!

    VastaaPoista
  9. Hieno! Malli on sopivan simppeli tuomaan langan hyvin esiin.

    VastaaPoista
  10. On muuten tosi nätti ja sopii siulle mainiosti! Hyvä että löysit langoille käyttöä. ;) Pitääkin katsoa tuota kirjaa uudestaan sillä silmällä.

    VastaaPoista
  11. Aivan ihana neule ja mahtava väri :)

    VastaaPoista
  12. Ihana tweed-pinta neuleessa joka kyllä istuu yllesi kuin nakutettu!

    VastaaPoista
  13. No, vau! Joku on taas kerran tekaissut upean neuleen ja väri on mitä mainioin, tuo yhdistelmä todellakin toimii!

    VastaaPoista
  14. Kyllä olet taitava. Kaunis malli ja värikin mitä hienoin.

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis.Pinta on aivan ihanan värinen.Mullakin olis tuolla pari ihanaa kerää ja en oikein ole keksinyt mitä nillä tekisin,joten ehkäpä nekin voisi yhditää..täytyypä mennä kohta kokeilemaan.kiitos inspiksestä ;)

    VastaaPoista
  16. Mitä, saako fabelista jotain noin kaunista? Ihana!

    VastaaPoista
  17. Ihana pinta ja väri! Kiva yksinkertaisen tyylikäs neule!

    VastaaPoista
  18. Ihailinkin tätä jo toisaalla. Tosi hyvä lankayhdistelmä, pinta ja väri ovat kauniin eläväisiä. Malli istuu sulle tosi kauniisti ja väri sopii sulle myös hyvin. Kerrassaan täydellinen kevättalven paita! <3 Mä tahdon kans oman! :D

    VastaaPoista
  19. Tulipas siitä hieno! Mullakin on Vammus puikoilla. Alku sujui nopeasti, mutta helmaosuuden kohdalla tuli stoppi. Nyt mun täytyy ryhdistäytyä ja saada oma Vammukseni valmiiksi.

    VastaaPoista
  20. Todella upea, eläväinen lankayhistelmä sopii niin hyvin tohon ohjeeseen!

    VastaaPoista
  21. Oi, että on kaunis. Väri on tosi ihana! Hienosti olet onnistunut langat yhdistämään.

    VastaaPoista
  22. IHANA. Ihanaa Pääsiäisen aikaa Sinulle.

    VastaaPoista
  23. Tää on vaan niin huikea! Ja lankayhdistelmä näyttää ihan täydelliseltä.

    VastaaPoista
  24. Mielettömän upea paita! Väriyhdistelmä on juuri passeli.

    VastaaPoista
  25. Onpa onnistunut - ihanan värinen ja kauniin mallinen!

    VastaaPoista
  26. Ihana väri! Ja malli istuu sulle tosi hyvin!

    VastaaPoista
  27. Ai noin se vammus pitää tehdä. Ihana!

    VastaaPoista
  28. Tosi hyvä idea yhdistää kaksi lankaa noin! Alkoi itselläkin ideoita vilistä päässä. Mullakin on ko. kirja, mutta nyt aloin nähdän tuon mallin ihan uusin silmin! =)

    VastaaPoista
  29. Komia neule (taas)! Parempi Vammus kuin kirjan kuvissa.

    T. Anonyymi Kevätkukko ;-)

    VastaaPoista
  30. Ihana neule ja upea väri! Pitäisi itsekin yrittää yhdistellä rohkeammin eri lankoja yhteen jos niin voi saada noin upeita pintoja.

    VastaaPoista
  31. Voi että kun on niin sulle sopiva neule! Ihana! Mä heti innostuin, sähän oot neulonut varastosta pois lankaa! Sivuutetaan se, että ostit uuttakin, mutta sä neuloit nekin heti pois :D Jee!

    VastaaPoista
  32. Todella kaunis neule ja sopii sulle tosi upeasti!

    VastaaPoista
  33. Todella kauniin monivivahteinen väri! Ihan kateeksi käy... :)

    VastaaPoista
  34. Ihana neule ja ihanan luovaa langanyhdistelyä!

    VastaaPoista
  35. 100% wool yarn from Latvia. low prices. fast delivery.
    look: www.smipole.com
    any questions: smipolequestions@inbox.lv

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)