sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Soppatulilla

Koska helle on hapattanut aivoni, saatte varsin kuvapainotteisen postauksen ilman nokkelia sanaleikkejä ja nasevia kommentteja. Luonnonvärjäystä olkaapa hyvät!

Raparperinlehtisoppa:


Raparperilanka:


Pohjalankana 100 % suomenlampaanvilla luonnonvalkoisena, ei puretetta (raparperin oma oksaalihappo toimii puretteena).

Värjäys meneillään työharjottelupaikallani Tuusniemen toimintakeskuksella:


Lupiinilla ja koiranputkella & siankärsämöllä värjättyjä lankoja:


Järjestyksessä vasemmalta kolme ensimmäistä värjätty lupiininkukilla ja kolme seuraavaa koiranputkella & siankärsämöllä, alunapuretus. Pohjalankana suomenlampaan sukkalanka ja Cascade 220 luonnonvalkoisena sekä pikkuvyyhdit Nallea beigenä.

Sipulisoppa:


Sipulilla värjätyt langat:


Järjestyksessä vasemmalta kaksi vyyhtiä Cascade 220:a, kaksi vyyhti suomenlampaan sukkalankaa, gotlantilaista z-kierteistä villalankaa ja viimeisenä seiskaveikkaa, kaikki luonnonvalkoisia. Alunapuretus.

Värjäilyä kauniina kesäpäivänä (eli eilen) Altocumuluksen luona, mukana oli myös Ninzi:


Langat samettijalkasopassa:


Lopputulos:


Edessä ensimmäisenä Sisua, keskellä Kujeen sukkalankaa ja takana Puhde-villaa (suomalaista luomulammasta) kaikki luonnonvalkoisia. Puretuksena aluna plus rauta. Tähän väliin totean että täysvillojen ystävänä miut on näköjään tuomittu hailakoiden värjäystulosten saajaksi, miun on tietenkin tuo takimmainen vyyhti. Huoh.

Kaikki kesäkuun vyyhtini yhdessä:


Takimmaisesta aloittaen: seiskaveikka + sipuli, nalle + lupiini, nalle + siankärsämö&koiranputki, gotlantilainen villa + sipuli, suomenlammas + raparperi. Kuvasta uupuu samettijalkalanka joka on vielä kosteaa.

37 kommenttia:

  1. Oletpa saanut upeanvärisiä lankoja; lupiinilla värjätty vihreä on minun suosikkini :-)

    VastaaPoista
  2. Ihania värejä, varsinkin nuo keltaiset sipulilangat!

    VastaaPoista
  3. Onpa ihania värejä! Minun suosikkini on sipulilla värjätty.

    VastaaPoista
  4. Tosi hienon näköisiä kaikki ja näyttävät vielä kivoilta yhdessä!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihastuttavia! Mä oon ihan vieras lankojen värjäämiselle ja varsinkin luonnon värein värjäämiselle...pitäis ottaa tämäkin asiaksi paneuta! Ovat aivan ihastuttavia!

    VastaaPoista
  6. Hienoja värejä - ja jännä nähdä, miten langan laatu vaikuttaa väriin noin voimakkaasti. Syntiä, että juuri seiskaveikalla sipulinkuoriväristä tuli kaikkein kaunein. Mua puhuttelee myös siankärsämö-koiranputki -vihreät, lupiininkukkien vihreä on vähän turhan sinisävyinen mun makuuni. Jännä muuten, miten minä aikanaan sain raparinlehdillä voimakkaan kylmänkeltaista, mutta pohjalankana olikin vanha tuttumme seiskapeikko...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa miekin aattelin, miksi ikävimmät langat ottaa kauneimman värin? :D

      Poista
  7. Hyvältähän nuo näyttää kaikki, varsinkin tuo sipulilla saatu kunnon keltainen, ei hailakasta tietoakaan ainakaan kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se tosiaan on kyllä kirkas. Sipulia olikin liemessä melkoinen määrä!

      Poista
  8. Iiks, mää oon ihan puolitajuttomana noiden vihreiden lankojen vuoksi! :D Ihania, tuskin maltan odottaa, että saan lupiineja tuliaisiksi sieltä päin Suomea, jossa niitä kasvaa (täällä ei kasva). Tosin saan niitä kuivattuna, jos ei tuoreita enää muutaman viikon päästä ole saatavilla, joten nähtäväksi jää, mitä väriä niistä tulee. Mun tuurilla varmaan taas keltaista. ;) Raparperia pääsen kokeilemaan viikon päästä, värjään niitä äidin luona, kun siihen ei tarvita puretusaineita, en halua alkaa niitä sinne raahaamaan, eikä siellä ole edes puntaria puretusaineiden punnitsemiseen. Pitänee kokeilla raparperista lehtiä ja varsia erikseen, tulee varmaan erilaiset värit.

    Onko muuten ihmiset innostuneet tavallista enemmän värjäämään tänä kesänä, vai tuntuuko vaan siltä, kun itse oon innostunut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kokeilin kerran lupiininkukilla, ja sain tuoreilla vihreää, mutta kuivatuilla ja pakastetuilla molemmilla keltaruskeaa.

      Poista
    2. Mie oon värjäilly tänä kesänä tavallista enemmän työharjoittelun puitteissa. Ja kun taas kerran jää into päälle niin pitäähän se taas värjäillä vähän kaikella :D

      Poista
  9. Onpa kauniita värejä! Ihana nähdä muutakin väriä, kuin sitä rusehtavankeltaista ja kellanvihreää, jota melkein joka kasvista tuntuu irtoavan. :D

    VastaaPoista
  10. Upeita ovat! Tykkään erityisesti tuosta sipuli-seiskaveikasta, vaikka hienoja vaaleita vihreitäkin on. Ja rukkikin näemmä vilahti: nyt vain hurruuttelemaan!

    VastaaPoista
  11. Kauniita värejä. Minäkin tykkään sipuli-seiskaveikan syvästä keltaisesta eniten. :)

    VastaaPoista
  12. Sipulilla värjätyt on munkin suosikkeja, myös nuo muut on kyllä ihania. Täytyy olla samaa mieltä TiiQ kanssa siitä et on synti et seiskaveikasta tulee kaikkein kaunein keltain sipulinkuorilla! Kauniin hehkuvat värit! Tuo värjäily on kyllä koukuttavaa puuhaa ihan niin kuin neulominenkin!

    VastaaPoista
  13. Tosi kauniita lankoja, sipulin kuori sävyt on upeat, pitääkin alkaa keräämään niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mie oon koko kesän ihaillut siun värjäilyjä blogissa :)

      Poista
  14. Ihania sävyjä! Ihan huippuja sekä keltaset että vihreät. Huokaa hän ;)

    VastaaPoista
  15. Kauniita ja niin luonnollisia sävyjä, mutta eipä tuo ole ihme! :)

    VastaaPoista
  16. Ihana värikirjo. On teillä kyllä ollut hyvät värjäyspaikat. :)

    VastaaPoista
  17. makee värjäyspaikka! ite värjäilen nestekaasukeittimen kanssa. Mistä te jo nyt samettijalkaa olitte löytäneet? nätti ruskee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppi sen oli kerännyt jo viime kesänä ja kuivattanut :)

      Poista
  18. Aivan ihania värejä! Varsinkin nuo sipulilla värjätyt.

    VastaaPoista
  19. Ihania kuvia! Jotkut värjäysainekset ovat tuttujakin, lupiininkukkaa en ole kokeillut, kaunista siitä on tullut!

    VastaaPoista
  20. Kauniita sävyjä olette saaneet aikaan. Minä olen myös tänä kesänä innostunut kokeilemaan luonnonväreillä värjäystä ja aikas hauskaahan tämä on.

    VastaaPoista
  21. Herkulliset väritunnelmat! Mulla on värjäyskielto päällä kunnes intoudun kuluttamaan vanhoja pois...koukuttavaa hommaa tuo läträily ;)

    VastaaPoista
  22. Ihania värjäyksiä! Olisipa aikaa niin meilläkin porisisi pata... Oletkos kokeillut värjätä harmaata lankaa? Lupiinilla (lehdet) sain harmaasta nallesta upeaa kirkkaanvihreää ja punasipulin kuorilla harmaasta tuli oliivin vihreää!

    VastaaPoista
  23. Kauniita värejä! Omat sipulivärjäykseni eivät onnistuneet tänä vuona niin hyvin, mutta onhan tässä onneksi vielä kesää jäljellä... :)

    VastaaPoista
  24. Hienoja värejä! Miun kokemukseni mukaan superwash-käsitelty lanka imaisee väriä paljon tehokkaammin kuin ei-käsitelty, siksi varmaan seiskaveikassa on intensiivisin väri.

    VastaaPoista
  25. Kuinkahan onnistuisi tuolla samalla tekniikalla värjätä keltaiset hai-saappaat(onko sinulla saman väriset,muistelen nähneni joskus aiemmin) sisältä koska sisus on jo hiukan nuhraantunut.Nyt olen sitä mieltäettä kaksi kautta käytetyt keltaiset hait voisi kokonaan värjätä lankojen mukana.Niimpä kysyisin voisiko saappaat värjätä näin,koska itse olen ihan aloittelija ei tietoa ole. Kumpparit ovat siinämäärin jo "vanhat" että ei harmita jos saappaista ei tule uudenveroiset ! Mikä olisi sopiva väri keltaiseen sapaspohjaan,jossa jo selkeästi erottuu taivekohtien tummentumat ja varrensuun ja pohjan rajan valkoisten osien kellastuminen. Mitä suosittelisit,ja uskaltaisitko itse värjätä kumpparit,sekä sisältä että päältä ?
    Terv. Beerit

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)