lauantai 6. heinäkuuta 2013

Lyyli työssä

Niin sitä vaan kehuttiin rukin hankinnalla mutta kehruista ei blogissa näy jälkeäkään! Tämä epäkohta täytyy korjata.

Ihka ensimmäinen kehruuni Lyydian kanssa Lieksan Tappaamisessa oli Louhittaren Luolan vaaleanpunaviolettia Polwarthia, viime vuoden Savon retriitistä hankittua. Tällaisen paksuhkon langan sain ketjukertaamalla aikaiseksi, runsaasti ylikierrettä ja epätasaisuutta löytyy mutta aika kiva se silti on ja ihan ite tehty! Metrimäärästä ei ole hajuakaan :D


Osaisko joku vinkata helpon tavan laskea valmiin langan metrit? Ihan vaan vyyhdin pituus ja kierrosluku? Kehrääjän käsikirjasta varmaan tieto löytyisi, hommasin vihdoin senkin omaksi mutten oo vielä ehtinyt lueskella kovin tarkasti...

Tässä myö jatketaan yhteistyötä seuraavan kuidun parissa, taas Louhittaren Luolan tuotantoa. Edelleen ollaan siis Lieksan retriitissä.


Ehkä hienoin näkemäni keltaoranssi ikinä, ja kuituna South American oli tähän mennessä ehdoton suosikkikehrättäväni ikinä!


Tästä kehräytyi edellistä lankaa ohuempi ja vähemmän kierrettä omaava vyyhti, aikas suloinen sellainen! Jälleen ketjukerrattuna.


Tässä välissä Lyyli siirtyi omistukseeni (ja sai nimensä), ja nyt on kehruussa Greenwood Fiberworksin Polwarthia värissä "exhilaration" eli riemastus. Osuvampaa nimeä saa hakea :D


Ja vielä viimeinen kuituhehkutus, kotiutin Villavyyhdistä lahjakortillani 200 g Lanitium ex Machinan merinoa värissä Downfall, upean sumuiset sävyt! Olisin mielummin ottanut vaikka Corriedalea, mutta tämä laatu oli ainut jossa oli jäljellä enemmän kuin yksi letti per väri. Saa nähdä miten merinon kehruu aloittelijalta luonnistuu. Kauppias kyllä kehui tätä helposti käsiteltäväksi, katsotaan!

13 kommenttia:

 1. Ai että tulee nättiä lankaa. Etenkin tuo jälkimmäinen on jo tosi siistin näköistä jälkeä.

  Mä ainakin lasken langan metrit siten, että lasken, monta kierrosta viipsinpuulle tulee. Sen kierroksen pituuden kun on helposti saanut mitattua. Itse laitan muistiin aina sen lukeman ennen pesua. En jaksa pesun jälkeen mittailla, vaikka jotkut kuidut kovasti lyheneeki pesun jäljiltä.

  Merino on vähän semmoista, että toisten aloittelijoiden mielestä tosi helppoa ja toisten mielestä hankalaa. Kokeilemalla selviää. :)

  VastaaPoista
 2. Ai että tuo oranssinkeltainen vyyhti on ihana, täyttä aurinkoa! Ja niin kaunista jälkeä. Odotan innolla, mitä noista itsekehrätyistä syntyy.

  VastaaPoista
 3. Onpa todella ihana tuo keltaoranssi! Minä odotan kovasti, mitä syntyy "pellenoksennuksesta" (sorry :-D) niin kehrättynä kuin aikanaan neulottunakin!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kehruita. Metrit tosiaan lasketaan vyyhdin kierrokset kertaa vyyhdin pituus.

  VastaaPoista
 5. Voi rakkaus tuota keltaoranssia. Se on kuin itse aurinko.

  VastaaPoista
 6. Kiinnostaa nähdä, millaista lankaa riemastuksesta syntyy:D Ihania kehruita, voi kun itekin ossais...

  VastaaPoista
 7. Onpa ihania! Erityisesti tuo keltaoranssi. Hieno taito!

  VastaaPoista
 8. Vau! Upea keltaoranssi. Olisipa hieno taito osata!

  VastaaPoista
 9. Ooooo! Näyttääpä hyvältä. Olet saanut jo aikaan vaikka ja mitä. :) Tuosta pellenoksennuksesta mäkin tahon pian kuvia, se voi meinaan olla jännä lanka se. :D

  VastaaPoista
 10. Hahaa, haluun niin nähä mitä Exhilarationista syntyy! :)

  VastaaPoista
 11. Kun tilasin vyyhdinpuutani eräältä tutulta, toivoin sellaista, mistä olis tullut metrin pituinen vyyhti, niin olis ollut helppoa laskea langan pituus.

  VastaaPoista
 12. Tuo keltainen vyyhti on kyllä ihan mahtavan värinen! =o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)