sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Eessuntaas

Lankaleikkiretkelta saaliiksi saadut Ahdit ovat vaihtaneet olomuotoa!


Krookusliivi

Lanka: Louhittaren Luolan Ahti (100 % villaa) värissä Krookus
Menekki: 364 g
Puikot: Knit Pro 6 mm

Lanka riitti kuin riittikin ja vähän jäi vielä ylikin. Paksumman langan ja suuremman neuletiheyden takia aloitin koon XS-silmukoilla, ja tein myös vähemmän yläosan raglanlisäyksiä ja kapeamman selän. Liivistä tuli näillä modauksilla varsin passeli, pidempää helmaa en enää halunnut neuloa vaikka lankaa olisi riittänytkin, tämä on juuri sopiva.

Liivi oli nopeaa ja helppoa neulottavaa, ja rakenne on varsin jännä. Aloitusreuna on tuo kauluksen ja etukappaleiden etureuna, josta sitten lähdetään neulomaan ensin taakse ja sitten alaspäin. Tässä ohjeessa ei ollut virheitä kuten joissakin muissa Lankaleikin malleissa, yhtä pientä epäjohdonmukaisuutta lukuunottamatta tuossa selkäkappaleen alussa mutta se oli niin pieni että sitä tuskin voi virheeksi lukea :) Kerrassaan vaivatonta ja mukavaa neulontaa.


Ahti oli langaksi aivan nappivalinta! Lanka liukuu puikoilla sulavasti ja värit vaihtuvat ainaoikein-pinnalla kauniisti. Vyyhdillä aavistuksen karkean tuntuinen lanka on muuttunut neuleessa pehmeäksi ja ilmavaksi pinnaksi, parhautta! En ehtinyt/viitsinyt liiviä pingottaa ennen kuvausta, eikä se mielestäni sitä kaipaakaan. Kastelemalla vaatteeseen ehkä saisi lisää pituutta ja rentoutta. Tämä malli tosiaan vaatii kaverikseen käsinvärjätyn, semisolidin langan. Tasavärisenä lopputulos olisi huomattavasti tylsempi.


Kannatti neuloa, tämä liivi on upea mukavuusvaate ja kaunis lämmike. Käytin sitä eilen koko päivän Tähtikalliossa Joensuun seudun neulojien järjestämässä neulepäivässä eli miniretriitissä, ja se sai osakseen paljon ihailua ja lämmitti miuta ihanasti viileässä "kallioluolassa".

Tämän näköinen paikka oli Tähtikallio. Tuli tehtyä lankaostoksia, syötyä liikaa herkkuja ja tavattua uusia ja vanhoja tuttuja. Näitä lisää!Vynnelle taas kiitos kuvaamisesta :)

33 kommenttia:

 1. Jännä malli todellakin! Lanka näyttää upealta!

  VastaaPoista
 2. Liivi on kyllä ihana! Mun oli pakko aloittaa uudesta langasta tuo heti tänään. Tuollaista ihanaa lankaa kun sulla ei varastosta nyt löytynyt mut hieman kiiltävää harmaata on puikoilla! Teen ensi hieman tylsemmän ja sit kun löydän jonkun ihanan langan niin sit teen sen vähemmän tylsän. Oli mukava päivä kyllä!Näitä sais ehdottomasti olla lisää! Kiva oli nähdä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiltävästä langasta tulee varmasti myös nätti liivi :)

   Poista
 3. Mahtavan upea liivi! Tuohon malliin minäkin ihastuin Lankaleikki-kirjaa selatessani. Vielä ei liivi kuitenkaan ole puikoilla, sillä keskeneräisiä projekteja on ihan liikaa, eikä varastoistani ehkä löytyisi sopivaa lankaa...

  VastaaPoista
 4. Väri tosiaan sopii liiviin aivan ihanasti. Minulla on vielä lankaleikki-kirja katsomatta (mikä häpeä). Kuinka monta tehtävää mallia itse siitä löysit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä sen verran kivoja malleja on että kirja piti saada omaksi :) Opettajatar on kaunis, samoin Hupputakki ja Väripala.

   Poista
 5. Mä olen miettinyt onko tuo ihan turhan vaate vai olisiko se juuri sellainen monitoimivaate, jollainen olisi kiva omistaa ja jota tulee paljon käytettyä. Mun kohdallani mahdollisuudet ovatn tasan kumpaankin suuntaan. Kirjassa se on kyllä aika hieno, ja niin on tuossa sinun päälläsikin. Juuri keksin, mistä kangasta sen neulo... ISIn, siis JOS sen neuloisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta tää on tosi kiva vaate, lämmittää ihanasti selkää ja hartioita eikä ole "tiellä". Sopiva lämmike kun ei ole ihan vielä villapaitakelit ;)

   Poista
 6. Oi, hieno! Tuo on mullakin jonossa, sain sovittaa mallikappaletta ja se istui kuin valettu. Vielä kun keksisin mistä langasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, miekin sovitin mallikappaletta Lankaleikin julkkareissa ja se istui kuin valettu :D Siitä just sain intoa neuloa tämän!

   Poista
 7. Hieno liivi ja langan väri saa pinnan jotenkin elämään! Varmasti olisi tasaisena yksivärisenä paljon tylsempi!

  VastaaPoista
 8. Kaunis liivi ja erittäin kauniista langasta!

  VastaaPoista
 9. Jee nyt jo se on valmis! Tuli kyllä hyvä.

  VastaaPoista
 10. Jopas nyt! En ole ollenkaan lämmennyt tuon kirjan malleille, mutta tuo liivihän on aivan ihana. Oikeastaan tekisi mieleni tuommoista!

  VastaaPoista
 11. Ooo, aivan ihana! Lanka on taas nappivalinta:). Oon ihan kateellinen noista retriiteistä ja muista, mitä teillä siellä päin on:). Sommosia tännekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitähän järjestetään melkein joka puolella Suomea, ei kun etsimään ;)

   Poista
 12. Vautsi miten upea! On kyllä tosi hyvä valinta tuo lanka, kun joskus tuommoiset yksinkertaiset mallit vaatii kaverikseen vähän jotain kiintopistettä!

  VastaaPoista
 13. On se vaan hieno kuvissakin. Oli kyllä tosi kiva viimein tavata, toivottavasti viimeistään huhtikuussa uudestaan. :) Hih, miunkin pappatakkimytty näkyy tuossa vikassa kuvassa, ei puutu enää kuin nappilista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, savon retriitille vaan :) Pappatakkikuvia odotellessa!

   Poista
 14. Siitä tuli mahtava! Voi, koskahan mä ehtisin asialle..

  VastaaPoista
 15. Tosi hyvä yhdistelmä tuo lanka ja malli!

  VastaaPoista
 16. Onpa se nätti, sopii sulle tosi kivasti! :)

  VastaaPoista
 17. Loistovalinta tuo lanka. Niin kauniit sävyt! Ja mahtavan hieno se on muutenkin.

  VastaaPoista
 18. Todella houkuttelvean kaunis tuo liivi! Ahti voisi olla paras valinta langaksi - ainaoikein-pinta antaa väriväihteluiden näkyä kauniisti! Kiitos siis että kommenoit myös Ahdin "käytöstä" ja menekkiä.

  VastaaPoista
 19. Kaunis takki :). Välimäen malleja olen ihaillut ja ihmetellyt miten niistä päättää minkä aloittaisi :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ohjepaljoudessa voi kyllä valinnanvaikeus iskeä!

   Poista
 20. Aivan upea, ja näyttää kyllä sellaiselta jolle voisi olla paljonkin käyttöä! Täytyy pitää mielessä tuo malli :)

  VastaaPoista
 21. Aivan älyttömän kaunis ja näen tän mallin heti äitini yllä! Mahdoinko samalla keksiä tarkoituksen niille DK-vahvuisille Jetoneille...hmmm...

  VastaaPoista
 22. Ihanan rento liivi ja vielä ainaoikeaa niin valmistuisikin joskus...
  Miten ihmeessä sitä ehtisi kaiken? Onneksi kirja jo löytyy niin ei multa puutu kuin langat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)