tiistai 21. tammikuuta 2014

Eteenpäin!

Hurjan isot kiitokset kaikille onnitelleille ja mallistoani kehuneille! Ilo ja ylpeys omasta työstä moninkertaistuu kun palaute on näin mahtavaa. Monet ovatkin jo ottaneet malleja puikoille (ja saaneet valmiiksi!) ja kyselyjä ohjeista on tullut useita myös Ravelryn kautta Suomen ulkopuolelta.

Koska Pässinpökkimät -malliston ohjeet tulevat myyntiin Ravelryyn sitten kun seuraava Moda-lehti on ilmestynyt (noin kuukauden päästä), niin lisäsin ohjeet ravelryyn vähän kansainvälisemmällä nimellä. Pässinpökkimissä kun ääkkösiä riittää :D Ihan mahtavuutta on ollut päästä kurkkimaan muiden versioita omista malleista. Miulla kun ei ole ollut tapana neuloa omia malleja enää uudestaan, vaikka tarvetta ja houkuttelevia väriyhdistelmiä löytyisikin...

Kauluri löytyy Ravelrysta nimella Finnsheep Striped Cowl. Vakiotestineulojani ihana Tiina lupautui taas syksyllä mukaan projektiin, ennen kuin tiesi edes mitä pitäisi neuloa! Hänen mainio versionsa valmistui Cascade 220:sta, ja on esillä täällä.

 (Kuva Napit puuttuu -blogista)

Huomasin muuten pienoisen virheen Modassa kaulurin ohjeessa. Valmiin neuleen kooksi oli ilmoitettu 150 x 80 cm. Sinänsä harmiton typo, mutta noin isoon kauluriin tarvitsisi kolme kertaa enemmän lankaa :D Ohjeen mukaan neulotun kaulurin todellinen korkeus on noin 25 cm.

Pässinpökkimien lapasten nimi Ravelryssa on Finnsheep Striped Mittens. Supernopea neuloja Auli tekaisi raitalapaset parissa päivässä Modan ilmestyttyä, makeat marianne-värit! Hänen versioonsa voi tutustua tarkemmin täällä.

(Kuva blogista virveriikka)

Iikku testineuloi syksyllä molemmat pipomallit, jotka saivat Ravelryssa nimet Finnsheep Striped Hat ja Finnsheep Unicolor Hat. Kävi ilmi että molemmat pipo ovat ilmeisesti isopäisille suunniteltuja, ja Iikku sai vaihtaa kuviopipon langan melko lailla ohuemmaksi ennen kuin sai neulottua itselleen sopivan päähineen. Lisää näistä pipoista voi lukea täältä.


(Kuvat Purkautuu... -blogista)

Työttömänä siis kotona olen nyt äitiysloman alkuun asti, mutta se ei (ikävä kyllä) tarkoita vain laakereillaan lepäämistä sohvalla neuloen :D Lilja on miun kanssa kotona suurimman osan viikkoa, ja kotiäitiys onkin pitkän tauon jälkeen yllättävän kovaa työtä, vaikka tietysti ihanaa :) Tämän malliston ohjeiden käännökset täytyy työstää julkaisukuntoon, ja monenlaista yhteistyökuviota ja uutta mallia on työn alla ja suunnitelmissa. Seuraavaan Ullaan on taas lähdössä ohjetta, ja tuossa vieressä odottaa kassillinen muhkeita lankoja...

13 kommenttia:

 1. No kotiäitiys ei todellakaan ole laakereilla lepäämistä! Ihmettelen ja ihailen niitä, jotka siinä ohessa vielä töitäkin tekevät.

  VastaaPoista
 2. Luin viikonloppuna myös opinnäytetyösi, ja täytyy myös kehua sitä, että oli oikein kattava raportti! :) Pipomallin kokoa minäkin vähän huvittuneena katselin, kun kerroit tehneesi toisesta piposta "pienemmän", oliko se nyt 56-57 cm päähän. Mulla sen kokoinen pipo putoaisi auttamatta silmille ja pyörisi väkkärää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipon koko on suhteellinen juttu. Oon ajatellut aina pääni olevan keskikokoa 58cm, mutta usein pipo-ohjeet on kirjoitettu alle 56cm kokoon. :D Onneksi on löysä käsiala. ;)

   Poista
 3. Mahtava väriyhdistelmä tuo puna- valkoinen!

  VastaaPoista
 4. Onpa hyvä etten ostanutkaan Modaa, ostan mieluummin pelkän ohjeen suunnittelijalta. :)

  VastaaPoista
 5. mahtavaa, lisää ohjeita vaan kehiin!

  VastaaPoista
 6. Kauniin malliston olet suunnitellut. Mukava nähdä tuotteita eri väreissä. :)

  VastaaPoista
 7. Nyt vasta kävin kurkkimassa uutta mallistoasi - todella ihanat neuleet - onnea!

  VastaaPoista
 8. Puna -valkoinen on kyllä kiva yhdistelmä. Ehkäpä kuitenkin ohjeet on normaali päisille mutta mun pää on lasten kokoa =)

  VastaaPoista
 9. Tuplaonnittelut! Mallistosta ja odotuksestakin!

  Multa on mennyt koko syksy lähes kokonaan ohi neuleasioissa ja tälläisiä sitten edestään löytää :D Kotiäitiys on kyllä yllättävän raskasta, mutta niin se on tämä töissäkäyminenkin ja illalla vasta kotijuttujen pyörittäminen. Jää kyllä neulominen aika vähälle. Toivottavasti kotiäitiaika tuottaa monta kaunista neulemallia! :D

  VastaaPoista
 10. Onnea ja kivoja suunnitelmia jatkossakin! Aina tulen tänne kurkkimaan sillä kauniita neuleita tulee koko ajan vain lisää tänne. Ihana blogi!

  VastaaPoista
 11. Iiks, miten upeita! Tarkoitan neuleitasi. On tuossa ollut kantamista tuossa salaisuudessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)