sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Vielä on talvea jäljellä

Kevät etenee, mutta vielä on tarvetta lämpimille asusteille! Sain Silkkivillalta jo tammikuussa kasan upeita lankoja, ja Roosa Ruusu -kämmekkäiden jälkeen syntyi tämä kevyen ilmava pitsikauluri.


 Huurrepitsi

Malli: Ilusia -kauluri / Emma Karvonen (eli mie)
Lanka: Katia Ilusion (60 % mohairia, 25 % polyamidia, 15 % villaa) valkoisena
Menekki: 50 g (kaksi kerää) 
Puikot: 6 mm, 5,5 mm, 5 mm, 4,5 mm ja 4 mm Knit Pro

Malli on siis syntynyt täysin langan ehdoilla. Toisin kuten monet muut mohairsekoitteet, Ilusion ei kutittanut miun ihoa juuri lainkaan, joten se oli mielestäni omiaan tällaiseen kevyen juhlavaan lämmikkeeseen. 

Pitsineule on perus shettistyyppistä lehtipitsiä, jonka arvelin sopivan tällaiselle pörheälle langalle hyvin. Jotain muotoa asusteeseen piti myös saada, mutten halunnut rikkoa mallineuleen rytmiä. Otinkin käyttöön useammat puikot, ja sain aikaan mukavasti ylöspäin kapenevan tuubin. Knit Pron vaihtopääpuikoilla tämä onnistui tosi helposti, mutta jos ei ko. settiä omista, saa saman lopputuloksen aikaiseksi esimerkiksi vain 6 mm, 5 mm ja 4 mm -puikoillakin. Kaulurin korkeus  on 37 cm, ympärys alareunasta 100 cm, ja yläreunasta 70 cm.


Olin alunperin aikonut tietenkin kastella ja pingottaa kaulurin oikeaoppisesti, mutta työn edetessä tulin toisiin aatoksiin. Valmis neulepinta on mukavan kuohkea ja kolmiulotteinen, pingotus hävittäisi nämä molemmat ominaisuudet. Jos reunusten pienoinen rullaantuminen ei häiritse, suosittelen unohtamaan kastelun ja nauttimaan kaulurista ihan sellaisenaan :)

Kaulurin ohje tulee piakkoin suomenkielisenä jakoon Silkkivillan verkkokauppaan, ja englanniksi Ravelryyn kunhan kerkiän saada aikaiseksi käännöstä. Ensi viikko on miulla vielä "työaikaa", sitten alkaa virallinen äitiysloma. Pitänee pikkuhiljaa hellittää tahtia ja olla lupautumatta jokaiseen tarjottuun projektiin... Miten ihmeessä se onnistuu kun niin mielenkiintoisisa mahdollisuuksia on tarjolla? :D

14 kommenttia:

 1. Ihanan ilmavan oloinen ja herkkä kauluri. Tulee mieleen lumituisku. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan ilmavan ja silti lämpimän näköinen. :)

  VastaaPoista
 3. Empähän taas olis ite älynnyt tehdä muotoa erivahvuisilla puikoilla... Kaunis kauluri, kuten mallikin:)

  VastaaPoista
 4. Kuohkean kaunis! :D Älyn hyvä oivallus "kaventaa" puikkokoolla. Käy varmaan parhaiten juuri mohairtyyppisiin lankoihin, joissa muutosta ei niin huomaa? Itse olen tullut ajatelleeksi vain resoreissa tms. :) Täytyypä kokeilla muissakin yhteyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että paksulla langalla näkyy niin herkästi puolen millin puikkokoon muutos sileämmissäkään versioissa, toisin kuin ohuilla sukkalangoilla neulottaessa. Eli uskaltaisin tän kyllä neuloa muustakin kuin mohairista :)

   Poista
 5. Ihana! Ja mä kun niin tykkään tuosta kuviosta niin ehkä ehdin tämän laittamaan puikoille :)

  VastaaPoista
 6. Sinulle on muuten tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 7. Ihana! Mutta mulle ei mohair sovi. :( Keuhkot eivät tykkää.

  VastaaPoista
 8. Ihana! Mutta mulle ei mohair sovi. :( Keuhkot eivät tykkää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)