keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Punaposkiomenat


Vihdoin meidän nuoret omenapuut alkaa tuottaa kunnolla hedelmää! Eilen nautittiin iltapalaksi makoisaa omenawokkia, ja hedelmiä on vielä puut pullollaan...

Myös eräs astetta suurempi hämäysomena pääsi hetkeksi oksalle roikkumaan.


Syysomena
Lanka: Louhittaren Luolan Pohjan Akka (100 % villaa) värissä Unikko
Menekki: 69 g ohjeenmukaiseen kokoon
Puikot: Knit pro 4,5 mm

Suosittelen tätä pipomallia lämpimästi! Muhkean punainen syyspipo sillä syntyikin, paksusta patenttineuleesta eivät ihan vienoimmat syystuuloset pääsekään läpi puhaltamaan. Nopea ja mukava malli neuloa, reunuksen resorin oikeat silmukat neuloin takareunastaan, muuten seurasin ohjetta suorastaan orjallisesti. Tykkään erityisesti päälaen kavennusten ulkonäöstä.

En saa koskaan tarpeekseni näistä Louhittaren langoista! Itkin verta kun lempparini Ahti lopetettiin (tein siitä viimesyksynä tän liivin), mutta tää Pohjan Akka on kyllä lähes yhtä mainiota. Neuletuntuma on sulava, ja valmis kasteltu ja kuositeltu neule niin pehmoinen ja hyväntuoksuinen (kyllä, miusta villa tuoksuu hyvältä). Ja ah mitkä värit!


Tämä pipo on oravannahka, vaihtari kevään retriitissä saadusta upeasta luksuslankavyyhdistä. Se matkaa pian postipojan mukana uudelle omistajalleen Kuopijoon suklaalevyn kerä (suklaa on lohdutukseksi jos hattu ei sovikaan kantajalleen). Miun päähän pipo kyllä passasi paremmin kuin hyvin, lienee parasta tikuttaa itelle samanmoinen! Vadelman värinen Pohjan Akka tuolla sohvannurkassa jo huutelee...

14 kommenttia:

  1. Tänä vuonna onkin hyvä omenasato kaikin puolin. :) Kiva pipo. Ps. Mitä tulee omenawokkiin...? Nimim. Ei enää omenasosetta... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenalohkoja paistetaan öljyssä ja siirapissa kuumalla pannulla pehmeäksi, lopuksi päälle ripaus kanelia. Nautitaan vaniljajätskin kera!

      Poista
    2. Oi, nam, täytyy kokeilla! Kiitos ohjeesta!

      Poista
  2. Upea punainen! Tätä mallia pitäisi muistaa joskus kokeilla kun täytyy tikuttaa pipo miehelle - voisi olla se sopivan simppeli malli, joka olisi kuitenkin lämmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Tää malli on kyllä aavistuksen baskerimallinen, et ei ehkä ole se kaikkein miehekkäin hattu

      Poista
  3. Mukavan muhkea ja punainen! Omputkin näyttää oikein hyvältä:)

    VastaaPoista
  4. Melkoisen valtaisa huijariomppu. :D Meidän puu tuotti tänä vuonna tasan kaksi omenaa. Nekin mentiin syömään liian aikaisin - raakoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myö ootettiin niin kauan että omput alkoi putoilla, niin sit ne oli kypsiä :D

      Poista
    2. You can knit! You have skills! That hat is simply awesome!

      Poista
    3. You can knit! You have skills! That hat is simply awesome!

      Poista
  5. Nam nam, sekä pipo että omput!

    VastaaPoista
  6. Paljon kauniita kästöitä , ihastelen täällä :D

    VastaaPoista
  7. Kaunis punainen! Pipo kausi lähestyy ja mulla ei ole vieläkään mitään puikoilla. Onneksi täältä blogeista voi etsiä uusia malleja :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)