torstai 25. tammikuuta 2018

Loputtoman talven sukat


Vuoden ensimmäinen TAITO-lehti putosi eilen postilaatikkoon, ja sen sivuilta löytyy miun tuorein palmikkosukkaohje, jei!


Vast Winter

Malli: Loputtoman Talven sukat / mie ite, TAITO 1/2018
Lanka: Tukuwool sock (80 % suomenlampaan villaa, 20 & nylonia) värissä Aava
Menekki: 71 g kokoon 39 (ohjeen S/M-koon silmukkamäärällä)
Puikot: 2,75 mm Knit Pro pyörö

Loppukesästä mieltäni alkoi kutkutella pikkuiset palmikot yhdistettynä rouheaan, ohueen villalankaan. Ihana Tiina Titityystä lähetti miulle sukka-Tukua, ja pääsin heiluttelemaan puikkoja ja sotkemaan ohjeluonnosvihkoani! Loputtoman talven sukat ovat ensimmäinen tuossa vimmassa syntynyt sukkapari, juuri parahultaiset jalanlämmittäjän tammikuun pakkasiin.


Ohje on kirjoitettu pyöröpuikolla neulottavaksi, mutta toki sukat voi sukkapuikoillakin tikutella, itse asiassa näin taisikin toinen testineulojistani tehdä. Sukat aloitetaan kärjestä, ja ne ovatkin lähes kokonaan palmikkopinnan peittämät: keskuspalmikko kulkee varpaista varteen asti sukan päällä, ja takapuolella se alkaa kantapään jälkeen. Sivulla leveät spiraalipalmikot ovat toistensa peilikuvat.


Suuritöiset nämä sukat eivät kuitenkaan ainakaan miun mittapuulla ole, koska kapeat palmikot on helppo pyöritellä kohdilleen ilman apupuikkoja. Lehdestä löytyykin sukkaohjeen yhteydessä tekemäni kuvallinen tekniikkaopastus aiheesta.


Ohjeessa on kaksi kokoa, omat testisukkani on neulottu sillä pienemmällä. Isompi koko sopinee leveäräpyläisille naisihmisille, ja kapeajalkaisille miehille. Ystäväni Niina testineuloi sen suuremman koon kauniin oranssista sukkatukusta, Revosta (klik).


Tukuwoolin sukkalanka tuntuu jakavan mielipiteitä, mie olen siihen varauksettoman rakastunut! Mitkä värit, mikä tuntu!

Seuraavia sukutukkia tukusukkia ei tarvitse kauaa odotella...

6 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Minä en ole vielä päässyt Tukuwoolin sukkalankaa kokeilemaan, mutta varmasti testaan sitä heti tilaisuuden tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sukkatuku on ihan paras rouheista sukkalangoista ❤

   Poista
 2. Kauniit sukat ja niitä jo katselin neuloakseni. Saavat vielä odottaa, kun keskeneräisiä yritän hävittää neulomalla.
  Tukuwoolitkin odottavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ainainen ongelma: niin paljon kivoja malleja, niin vähän aikaa :D

   Poista
 3. Katselin tätä jo Taito-lehdessä ja ehdottomasti menee ToDo-listalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)