sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Sadonkorjuulla tammikuussa

Vuosi sitten lapsi valitsi itselleen takkilangat Dropsin alpakka-alesta, ja JO NYT on takki valmis. Pitkähköt toimitusajat tässä neulomossa...Sadonkorjuutakki

Malli: Harvest cardigan / Tin Can Knits
Lanka: Drops Nepal (65 % villaa 35 % alpakkaa) lämpimän oranssina
 + luonnonvalkoista raidoiksi
Menekki: 452 g kokoon 8-10 vuotta
Puikot: 5 mm Knit Pro

Tämä olikin sitten loppujen lopuksi käsityöhistoriani nopein neuletakki, alle viikossa valmista. Varsinainen pikaneule, pointsit erittäin hyvin kirjoitetulle ja johdonmukaiselle ohjeelle!

Harvest Cardigan on ilmaisohje, josta löytyy kokoja kirjaimellisesti vauvasta vaariin. Liljalle valitsin lasten suurimman koon, ja neuloin vielä sekä vartalo-osaan että hihoihin lisää pituuta. Taisin kerrankin onnistua tekemään neuleen, jossa on kasvunvaraa! Yleensä arvioin lapseni pienemmiksi kuin he ovat (vaikka mukamas olen mitannutkin), ja teen liian sopivia vaatteita, jotka jäävät pieneksi kahden viikon päästä valmistumisestaan.


Kahdeksan kerää oranssia Nepalia olisi luullut riittävän yhdeksänvuotiaan lapsen takkiin, mutta kohti helmaa tikuttaessani huomasin, että lyhyeksi jää. Miten miusta tuntuu, että joka toisesta aloittamastani projektista loppuu lanka kesken...

Valkoista Nepalia hommasin viime vuonna omaan takkiprojektiin, ja vastahakoisesti uhrasin nyt reunusten raidoitukseen niistä yhden kerän. Onneksi uhrasin, tuli nimittäin just eikä melkein sopivan mittainen vaate!


Muhkeat puunapit (saarnia?) on hankittu Joensuun Taikasormet -kässämessuilta ehkä kolme tai neljä vuotta sitten. Loppukäyttäjän mukaan olisi vielä tarvittu neljäs nappi, mutta miun silmään näyttää just hyvältä näin parittomalla nappimäärällä.


Muhkea takki lämmittää kivasti niskaa, ja takki aloitettiinkin neulomalla niskakappale, poimimalla sen sivusta silmukat ja jatkamalla raglanlisäyksin. Helppoa ja hauskaa! Tämän voisi neuloa pienemmälle tyttärellekin. Ja tarkemmin ajatellen miekin taidan haluta oman!


10 kommenttia:

 1. Kivannäköinen takki :) itsellä myös langat odottamassa ohjetta, tää vois ehkä olla se ;)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen ja raidat sopii hyvin takkiin. Onpa lapsi kasvanut ☺ monesti oon aatellut et tuon takin vois itsellekin neuloo, ehkä joskus. Iikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se kasvaa suorastaan pelottavaa vauhtia...

   Poista
 3. Aivan ihana! Pitää pistää korvan taa tulevia lahjaneulomuksia ajatellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on suorastaan epätavallisen hyvä ohje ollakseen maksuton...

   Poista
 4. Ihan mielettömän ihana villatakki! Pitääkin napata ohje talteen.

  VastaaPoista
 5. Paras yksityiskohta on nuo jytyn kokoiset napit. Ne tekevät tästä takista ihan tajuttoman hellyyttävän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään niistä kovasti! Lapsi valitsi ensin vaaleat muovinapit, mutta ne oli "onneksi" liian pienet tekemiini napinläpiin verraten :D

   Poista
 6. Ihana villatakki, ja suuret puunapit on niin suloiset! Tämä kyllä olis hyvä malli minullekin neulottavaksi, pitänee käydä lataamassa tuo ohje.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)