maanantai 29. lokakuuta 2018

Karpalomekko

Nyt valmistui uusi lempimekko!


Cranberry dress

Lanka: Drops Cotton Merino (50 % puuvilla 50 % merino) karpalonpunaisena
Menekki: 670 g kokoon L1
Puikot: 4,5 & 4 mm Knit PicksKun loppukesällä näin suunnittelijatoverin ensimmäisen kuvan tästä mekkomallista facebookissa, ilmoittauduin heti kiljuen testineulojaksi. Just tällainen rento sekä lämmin, ja samalla tyylikkään naisellinen mekko puuttui vaatevarastosta. Vaan eipä puutu enää.


Alkuperäinen Liath oli neulottu nettilanka.fi:n Lumoavasta Paksummasta sukkalangasta kauniin harmaana, ja sana liath tarkoittaakin harmaata väriä iiriksi. Kokeiltuani useita lankayhdistelmiä varsin mittavasta lankavarastostani sorruin kuitenkin tilaamaan Dropsin merinomaniasta sikahalvalla tätä juuri passelin paksuista puuvilla-merinosekoitetta. Ihan järkevä sortuminen, lanka sopi nimittäin malliin erinomaisesti, ja pääsin sopivasti ohjetiheyteenkin puikkokokoa puoli milliä ohuemmaksi säätämällä. Lanka oli varsin joustamatonta neulottavaa suuren puuvillapitoisuutensa vuoksi, mutta valmis vaate on ihana pehmeä paljaallakin iholla, ja puuvillan painon ansiosta mekko laskeutuu upeasti.


Ohje on taattua Anna Johannaa, toimiva ja loppuun asti mietitty. Neule aloitetaan pääntieltä, neulotaan ensin tasona raglanlisäyksiä tehden kunnes pääntien korkeuden saavutettua yhdistetään suljetuksi. Sen jälkeen posotellaankin sitten helmaa menemään urakalla, ja ennen alahelman ainaoikein-reunusta takaosa muotoillaan pidemmäksi lyhennetyin kerroksin. Pintaneule on helppoa mutta näyttävää rikottua helmineuletta, joka saa mekon pinnan näyttämään kiinnostavalta näin teollisesti värjätystä langastakin neulottuna.


Hyvästä neulekokemuksesta ja todella ihanasta lopputuloksesta (kyllä, tämä on tän vuoden puolella neulomistani isommista projekteista ehdottomasti se onnistunein) huolimatta tämä taitaa jäädä miun viimeiseksi testineuleeksi, ainakin toistaiseksi. Totesin nimittäin olevani ihan p*ska ohjeen testaaja :D 

Testineulojan pitäisi lukea ohjetta sana sanalta etsien mahdollisia virheitä, laskea neuloessa silmukkamäärien täsmäävän, ja kaiken kaikkiaan kommentoida ja antaa palautetta. Miulla on jatkuva halu ja tarve muokata ohjeita, oikoa kulmissa kun siltä tuntuu ja muotoilla neuleita omien mieltymysten mukaan. Luen ohjetta puolihuolimattomasti vain toisella silmällä ja arvaan loput. Varsin loistava apu suunnittelijalle siis...


Kiitos Anna Johannalle testausmahdollisuudesta ja kaiken kaikkiaan ihanaisesta neuleesta, ja Iirikselle kuvausavusta viikonloppuna Taitokorttelilla!

14 kommenttia:

 1. Ihania testineulojan tunnustuksia. :D Eiks vaan ole vaikeaa koittaa toisten ohjeita totella, kun kykenee omiakin kehittelemään. Mutta hieno tuli mekosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on, sisäinen kapinalliseni herää heti 😁 Neulon vastakin siun malleja, mut vain siten että saan sit rauhassa muokata (tai olla muokkaamatta)!

   Poista
 2. Aivan ihana! Värikin sopii sulle täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Punaista löytyykin vaatekaapista aika paljon 😆

   Poista
 3. Tosi upea mekko ja herkullinen väri! Jään miettimään, osaisinkohan itsekin käyttää neulemekkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällainen puolipuuvillainen on ainakin tosi mukava käyttää ❤

   Poista
 4. Kaunis. Tuo väri on aivan huippuihana ylläsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, karpalonpunainen on yksi lempiväreistä 💕

   Poista
 5. Tämä on kyllä upea malli ja pukee sinua loistavasti. Ja peijakas näitä sun punaisia neuleita, joka kerran huomaan uumoilevani, ettei punainen ehkä sittenkään olisi hullumpi valinta myös omille puikoille, sulle sopii ainakin todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harkitsin mekon neulomista harmaana kuten suunnittelijan mallimekko, mutta sit keksin että tarviin ehdottomasti just punaisen neulemekon kun sellainen miulta puuttui. Kappas vaan kaapista kyllä sit löytyikin pari viikkoa testineulonnan aloituksen jälkeen yksi punainen, paksumpi neulemekko :D Se toinen on joulunpunainen ja tää on karpalo, joten ihan hyväksyttävää olla useempi punainen, eikö?

   Poista
 6. Tämä on kyllä kaunis ja sopii sulle ihanasti. Onneksi kuvissa on muutama tarkkakin ollut =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän oli tarkkoja kuin epätarkkoja, epäonnistuneet otokset johtui lähinnä kuvattavan epämääräisestä ilmehdinnästä :D Kiitos vielä kuvausavusta!

   Poista

Kiitos kommentista :)