keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Shake shake shake


Neuloinpa miekin tän syksyn halutuimman huivin, Anna Johannan mysteerihuivi Shake it Upin. Ja ihan ajallaan neuloin, kuvaaminen ja kamerasta kuvien siirtäminen koneelle kesti vain kolme viikkoa....


Blueberry-Cranberry Shake

Lanka: Kässäkerho Pom Pom Merinosilk (50 % merino 50 % silkki) 
väreissä Mustikka, Karpalo ja Muste
Menekki: 294 g
Puikot: 3,75 mm Knit ProTässä huivissa on kaikki kohdallaan: 

 • koko on riittävän suuri (tse asiassa niin järjettömän suuri, ettei kylpyhuoneen ja saunan lattiatila meinannut riittää pingotusalustoille vaikka vain asettelin huivin kuivumaan, en varsinaisesti pingottanut)
 • neulekokemus oli hauska, loppuun asti säilyi jännitys lopullisesta muodosta, ja vihjeosiot olivat sopivan kokoisia (ei liikaa eikä liian vähän neulottavaa kerralla) ja ei-tylsiä, kun vaihdeltiin pitsistä briossiin ja aina oikeaan.
 • lanka on taivaallisen pehmeää, käsin värjättyä merinosilkkiä. Olen viettänyt tähän ylellisyyteen kääriytyneenä jo useita onnellisia hetkiä, ja itse neuletuntumakin oli vertaansa vailla.
En juurikaan muokannut ohjetta, mitä nyt neuloin reunasilmukat vaikka ohje kehotti nostamaan ne neulomatta, ja viimeisen osion kolmion sivuun neuloin yksivärisenä kun ohje käski raidoittaa. 

Erityisesti tykkään icord-päättelyn huolitellusta ilmeestä (vaikka sen neulominen onkin tuskaisan hidasta) ja tasseleista huivin nurkissa (joista olisin kyllä voinut tehdä pulleammatkin). 

Oh well, taas tuli tehtyä uusi lempihuivi.7 kommenttia:

 1. Tässä on kyllä tosi ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää malli näyttää kyllä hyvältä ihan minkävärisenä vaan 👍

   Poista
 2. Kaunis! :) Erilaiset neulepinnat pääsevät kivasti esiin.

  VastaaPoista
 3. Tasselit ei voi koskaan olla liian paksut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasin orjallisesti ohjetta tasselien teossa kierrosmäärää myöten, lanka ei tosin ois enää riittänyt paksumpiin 😆

   Poista
  2. Ah ja voih, elämän julmuutta! Kirjoitin sen kierrosmäärän juurikin loppuvan langan pelossa, että riittää varmasti kolmeen tasseliin. Omaan huiviin laitoin varmaan tuplat, kun lankaa piisasi.

   Poista

Kiitos kommentista :)