keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Mysteerisukat Taitolavalla

Suomen Kädentaidot -messujen jäljiltä on niin paljon postattavaa, etten oikein tiedä edes mistä aloittaa! Messuilin tänä vuonna vain lauantaina viimevuotisen hurjan työrupeaman sijaan. Ystäväni Niinan kanssa kuljimme koko lauantain puoli yhdeksästä lähes viiteen asti halleja ympäriinsä, ja hänen blogistaan löytyykin kattava kuvakatsaus lankaherkuista, jotka ymmärrettävistä syistä olivat suurin kiinnostuksen kohteemme. Kassikaupalla tavaraa tarttui mukaan, enimmäkseen pehmeitä ja villaisia asioita.

Aloitetaan nyt siitä kaikkein ajankohtaisimmasta asiasta: joulu lähestyy, ja joulua edeltä perinteisesti kaikenlainen mystinen ja salamyhkäinen. Niin myös neuleiden saralla kaikenlaiset salaiset ja vähemmän salaiset yhteisneulonnat alkavat. Tänä vuonna miekin pääsin suunnittelemaan ensimmäisen mysteerineuleeni kun Taito-lehden oma, ensimmäinen joulusukkamysteerineulonta alkoi!


Tasan klo 12 messulauantaina julkaistiin Taito-lehden nettisivuilla ensimmäinen osa suunnittelemistani Lumikello -mysteerijoulusukista. Puoli tuntia myöhemmin kiipesin Taito-lehden tuottajan Sonjan kanssa Taitolavalle esittelemään mysteerineulontaa ja kertomaan sukkien suunnittelusta, sen mitä niistä nyt pystyi kertomaan jottei mysteeri liikaa paljastuisi (mikä olikin yllättävän vaikeaa!).

Kuva: Niina Risulainen
Lumikello -sukat on suunniteltu Louhittaren Luolan varta vasten värjäämälle Väinämöinen Sport -langalle. "Taito Special" -väri on semisolidi tumman piparmintun värinen. Sävy on ehkä maailman vaikein vangita kameralla, mutta ah niin raikas! Spesiaalilanka oli messuilla myynnissä, ja vielä sitä jäi jokunen vyyhti. Eli jos tällaisen vyyhdin itsellesi halajat, klikkaile itsesi pian Taitolehden nettikauppaan. Myös Oulun Taito Shop Maakari myy tätä lankaa, ja siellä onkin tänään keskiviikkoiltana mysteerineuletapaaminen klo 18-20, jossa myös itse Rouva Louhitar eli Tuulia Salmela on paikalla.


Tänään klo 12 julkaistiin toinen osa ohjeesta. Miekin rupesin neulomaan omia sukkasia itselleni, lankana edelleen Väinämöinen Sport (koska se on paras tuntemani sukkalanka tässä vahvuudessa). Väri on lähellä Luolan värikartan Villiviiniä, mutta on kuitenkin Eiku, ostin sen Oulun käsityömessuilta lokakuussa. Upea, monisävyinen viininpunainen!

Sukkaohje julkaistaan kahdeksassa osassa neljän päivän välein siten, että viimeinen osa ilmestyy 15.12. Sukat ehtivät siis helposti pukinkonttiin.

Lumikello -sukat Ravelryssa täällä.

Lähdetkö mukaan? :)

4 kommenttia:

 1. Ohje vaikuttaa oikein kivalta. Hienoa ku tuli tällainen. Mulle just sopiva aikataulu ja kivaa odotettavaa ja tehtävää.
  Lankahan on tietysti aivan huikean värinen ja mainiota neuloa. Siis täys kymppi kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 💕 Lanka on tosiaan mahtava, onneksi sen valintaan sai itse vaikuttaa!

   Poista
 2. Näin tuota vihreää lankaa livenä messuilla ja kyllä, jos vihreää voi pirteäksi nimittää, niin se on juurikin tuo sävy! Näyttää kauniilta tuo sukan varsi; jäädään jännäämään loppusukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta tuo vihreä on sellanen jenkkilän joulunvihreä 😆

   Poista

Kiitos kommentista :)