sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kaaoksenhallintaa

Siitä lähtien kun myö muutettiin tähän taloon vuoden vaihteessa, kodinhoitohuoneessa on vallinnut KAAOS. Se on ainut paikka suihkuhuoneen lisäksi jossa on lattialämmitys, joten lattioilla seilaa kuivuvia ja kuivuneita sukkia & kenkiä, täysiä pyykkikoreja, potta, leluja ym. Penkeillä on kaikkien perheenjäsenten vaatteita, lapsen pottakirjoja ja ulkovaatteita. Kodinhoitohuoneessa on meillä pyykkikoneen lisäksi myös tiskikone, joten pöytätasolla oleilee kosmetiikan lisäksi likaisia ja puhtaita astioita. Naulakoissa roikkuu suloisessa sekamelskassa pyyhkeet, kylpytakit, reput, haalarit, toppahousut ja työvaatteet. Ja kaikki tämä on vielä kuorrutettu suurella määrällä pipoja, lapasia, huiveja, kaulureita ym ym ym.

Mutta ei hätää! Kevään tullessa ainakin vaatteiden määrä vähenee, ja miulla oli myös visio, mitä tehdä ajelehtiville asusteille...

Röllykät

Malli: Villaviidakko design :D
Materiaali: trikookude, valkea & itse (huonosti) värjätty keltainen ja vihreä
Menekki: 465 grammaa per kori
Koukku: 10 mm

Korien ulkonäön suhteen visioni ei ehkä _ihan_ toteutunut, mutta käyttötarkoitukseensa ne ovat optimaaliset. Harkitsin ensin ihan vaan peruskoreja, mutta pöytä-, penkki- ja lattiatilaa on huononlaisesti, kun taas naulakoita on vaikka lampaat söis. Keltaraitainen kori miun huiveille ja lapasille ja vihreäraitainen kori Liljan rukkasille ja villasukille. Ne on samankokoset, pohjan halkaisija noin 35 cm. Venyvät ja paukkuvat, kyllä tavarat mahtuu!

Kahteen koriin meni melkein kilo kudetta, ja näitä oli kyllä yhtä tuskaa virkata. Miun oikean käden peukalo ei kestänyt hommaa kuin vartin kerrallaan, taidan joutua hautaamaan haaveeni virkatusta matosta... Ei tämä käsi ole näin pahaksi ikinä äitynyt villalangan virkkauksesta, lieneekö tekniikassani vikaa.

Ihan nolottaa miten huonosti nuo raitakuteet on värjätty (värjäsin ne siis koulussa talvella). Pasmalangat oli liian tiukalla enkä ilmeisesti sekoitellut keitoksia tarpeeksi, siellä täällä näkyy vaaleita läiskiä, vihreässä enemmän kuin keltaisessa :/

Asiasta kukkaruukkuun: Saanko esitellä, uusi kesätoppini!

Ja uusi kesäkassini!

16 kommenttia:

  1. Kivoja koreja, varmasti toimivia! Kuteen virkkaainen on kyllä tosi raskasta, itse meinasin maton tekemisestä saada jännetupin tulehduksen. Silti tekisi mieli vielä virkata sellainen pitsimatto.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava idea nuo pussukat! Täytyypä pistää mieleen ja tarkastella, josko meilläkin olisi jossain tuollaisille käyttöä. Eikä yhtään haittaa, vaikka värjätyissä kuteissa on vähän valkoista siellä sun täällä, kun ne on kerta muutenkin valkoisen kuteen kaverina. ;)

    VastaaPoista
  3. Onpa hienot korit! :) Ja hyvin sopii kesätoppi ja -kassi yhteen väreiltään. ;)

    VastaaPoista
  4. Näppärältä näyttää nuo korit! Toivottavasti käsi on jo entisellään tuskavirkkauksen jäljiltä.
    Sekä toppi että laukku näyttävältä tosi herkuilta, ihan kesältä. :)

    VastaaPoista
  5. Meillä on "yhdistetty" kodinhoitohuone ja pesuhuone, joka on myös ollut kaaoksessa jo puolen vuoden ajan. Pitäisi varmaan itsekin tehdä tuollaisia koreja, joskohan se hieman auttaisi saamaan huoneen sellaiseen kuntoon, että siellä voisi ehkä jopa kävellä ilman tunnin raivaamista? ;D

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka tutulta tuo kaaos kuullostaakaan... paitsi että meillä ei ole edes kodinhoitohuonetta, on vain pieni kylpyhuone, jossa on koko pyykkihuolto, pyykkinone, kuivausrumpu, kaikki kosmetiikat ja hiushärvelit, suihkukaappi, wc ja allas ja potta... ja sitten pitäisi vielä mahtua itsekin sekaan... pläähh! Tiedän tunteesi, mutta sinulla on siihen kiva ja käytännöllinen ratkaisu! Toivottavasti tämä kaaos on kukistettu tältä osin!

    VastaaPoista
  7. Röllykät, miten kuvaava nimi ahneille, vatsakkaille pussukoille! Ja kivan eläväinen kuteiden väritys, tasavärisyyttä tulee tehtaista ihan tarpeeksi.

    VastaaPoista
  8. Hauskat röllykät :D Kesäkassisi on aivan ihana, mahtava tuo kuosi.

    VastaaPoista
  9. Toimivan näköiset röllykät! :D

    Ja iiihana mansikkajätskiväri kesätopissa ja -kassissa, kyllä noiden kanssa tulee pakosta kunnon jäätelökesä!

    VastaaPoista
  10. Ne on hauskoja, ja niiden sarjatuotanto alkaa olla aika vahvaa täällä jo. :D Mut mie luulen et lähiympäristössä löytyy sellasia ihmisiä montakin, joista kukaan ei omista neulatyynyä.

    Tuo villaviidakko designin röllykät on ihan hyvä asia. Eipä sillä useimmiten oo mitään väliä miltä ne näyttää, jos tavarat pysyy kuosissa. Ja siun kesätoppi näyttää varsin kivalta, odotan vaan kunnes nään sen todellisena versiona. :P

    VastaaPoista
  11. Syötävän ihanan värinen kesäkassi sulla!! Onko Marimekkoa? =o)

    VastaaPoista
  12. Hanna: ei Marimekko vaan Finlaysonin Taimi -kuosia :)

    VastaaPoista
  13. Kivat korit oot virkkaillu :) Taitaa päästä meillekkin tekolistalle, sen verran huonosti on säilytystilaa eteisessä, et vois meilläkin toimia.

    VastaaPoista
  14. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)5. helmikuuta 2013 klo 18.23

    Sä näytät sitteki tykkäävän vaaleanpunaisesta. Tai siltä noi ainaki näyttää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)