maanantai 29. lokakuuta 2012

Kone neuloo

Taas uutta opettelemassa, ja tällä kertaa siitä saa opintopisteitäkin :D Pitäiskö huolestua opetuksen tasosta kun tämä on ensimmäinen koulussa opittu uusi tekstiiliin liittyvä asia/tekniikka koko vuonna? Tietokoneohjelmien käyttöä ja kaiken maailman tuotannon suunnittelua riittää kyllä...

Uusi jakso alkoi, ja sen myötä neulesuunnittelun kurssi! Kymmenen opintopistettä, puolet neulesuunnittelua Kaledo Knit -ohjelmaa käyttäen ja puolet koneneulontaa, ei mikään minikurssi siis. (Mainittakoon että 40 työtuntia vastaa 1,5 opintopistettä.)

Koneneulonta alkoi perjantaina, ja se on ihan huippukivaa! Perehdyttiin ekalla tunnilla koneen saloihin, ja opeteltiin tekemään kaikkea pitsistä palmikkoihin ja laskoksiin :D Varsin nopeaa etenemistä.

On se jännä vehje! Huomatkaa ergonominen työasento:


Neuletta syntyy...


Aika hauska, eikös? Mm. Admiral Ombre -jämällä testailin, samalla josta syntyi kesällä Hederat.


Reilun kokoinen tilkku syntyi suunnilleen viidessä minuutissa, päättelyssä taisi mennä kauemmin kuin itse neulomisessa!


 VinkVink: Lellu laittoi kaheleissa alulle Ystävyyspeitto -tempauksen:

" Idea olis hyvin helppo. Jokainen, joka haluaa osallistua hyvän jakamiseen, niin neuloisi tai virkkaisi palasen Ystävyydenpeittoon. Lähettäisi sen minulle ja olisi näin mukana peiton arvonnossa.
Palanen saisi olla siis minkäkokoinen tahansa, mutta edellytyksellä, että vähintään 75 % on villaa. Minä yhdistelen niistä sitten sellaisen peiton kun tulee.
Palasen mukaan laitat vaan omat yhteystietosi, niin se riittää.

Palat tulisi olla minulla viimeistään 15.1. ja arvonta suoritetaan siten, että tieto voittajasta julkistetaan 14.2."

Lisätietoa ja osallistumisohjeet löytyy linkin takaa. Mie meinasin surautella näitä tilkkusia lisää ja lähettää sitten Lellulle :) Peittopaloja saa lähettää vaikka kaksikymmentä, mutta jokainen osallistuja saa silti vain yhden arvan ystävänpäivän koittaessa.

Tällaisenkin tein! Hihhii, pikaneulontaa :D

18 kommenttia:

 1. Oon kade! Toi jäi multa niin välistä koulussa :/ Mukavalta näyttää!

  VastaaPoista
 2. Ohoh, kyllä on nopeeta neulontaa! Tosi kivan näköstä jälkeä tulee. Joo-o, just sama ergonominen asento ko mulla opettajanpöydän takana :D

  VastaaPoista
 3. Oi joi joi, tuohon saattaa hurahtaa! Varo vaan.

  VastaaPoista
 4. Sinulla näyttää sujuvan koneen kanssa. Itselleni on jäänyt vuosien takaa lievä kammo ja muisto putoilevista silmukoista ja virheliikkeistä. Onkohan kriik-krääk ääni nykylaitteissa yhtään pehmennyt?

  Punainen neulejakkusi on todella mehevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta nykylaitteestakin kuuluu melkoinen rutina :D

   Poista
 5. Miekin haluan tuommoiseen kouluun! Vähänkö ois mahtavaa saada opintopisteitä suunnittelemalla ja näpertämällä, kun nyt niiden eteen joutuu (vaan) istumaan tietokoneen äärellä ja tuottamaan hirveen kasan tekstiä.. On se niin epäreilua.. =D (iteppähän olen urani valinnut.. =) )

  VastaaPoista
 6. toi oli munkin lempparikurssi koulussa, ja haluisin oman neulekoneen... :/

  VastaaPoista
 7. Hihi..kohta oot ihan koukussa tuohon ;)

  VastaaPoista
 8. Välillä oliskin kivaa, jos valmista jälkeä syntyisi noin nopeasti! Pitää joskus päästä itsekin kokeilemaan koneneulontaa!

  VastaaPoista
 9. hyvältä näyttää tilkkusi! meillä alkoi myös neulonnan kurssi nyt ja siinä on kanssa koneneulontaosuus. en malttais odottaa! (tosin kurssin viime vuonna tehneet totes että kurssi on niin kamala ettei sen jälkeen taatusti enää tee mieli neuloa ikinä mitään.... hmm.) Olis tosiaan pitänyt käydä kyseinen kurssi jo viime vuonna mutta eräs raskaus ja vauvan syntymä sitten heittivät aikataulut uusiksi... no ehtiipä nytkin. Jään jännityksellä odottamaan mitä kaikkea saat aikaiseksi teitin kurssilla! (meillä kun kässäope koulutuksessa taitaa olla laajuus vain 3 tai 4op)

  VastaaPoista
 10. Mulla olisi yksi vanha Brother kaupan. Ammattikorkeakoulun tekstiilipuolen jäämistöä, eikä ehkä ihan priimakuntoinen. Meinasin innostua koneneulonnasta ja menin ostamaan koneen, että itsekseni opiskelen, mutta käyttämättä tuo on jäänyt. Jokusen tilkun tein, mutta kone vei ompelupöydältä liikaa tilaa ja niin se päätyi takaisin salkkuunsa pöydän alle. ;)

  VastaaPoista
 11. Oi, olet päässyt neulekoneelle! Minut kisällikavereineni istutettiin ensimmäisenä päivänä koneen ääreen ja lyötiiin sukkaohje käteen. Monta ärräpäätä siinä pääsi, mutta kun sen yhden sukan oli saanut valmiiksi, niin paljon mikään ei enää pelottanut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kuulostaa mainiolta :D Myö vaan harjotellaan kaikkia mahdollisia erikoistekniikoita ja pintoja...

   Poista

Kiitos kommentista :)