lauantai 22. syyskuuta 2012

Alanvaihdos

Tänään vaihdoin puikot astetta järeämpiin työkaluihin!


Joku ehkä osaa jo kuvan perusteella arvata mistä on kyse: aloitin verhoiluopinnot kansalaisopistolla :)

Oon tainnu täällä aiemminkin mainita, että saatiin talokaupoissa mukana paljon kaikenlaista kalustetta, rojua ja tilpehööriä. Osa valittiin itse ja osa on löytynyt täältä remontin ja raikkoamisen yhteydessä. Ehdoton helmi yllättävien löytöjen joukossa olivat ikivanhan, romahtamispisteessä olevan pihasaunan/liiterin vintistä löytyneet kaksi 60-lukulaista nojatuolia. Yllättävän hyväkuntoinen tuolikaksikko siihen nähden, että olivat kenties vuosikausia odotelleet päivänvalon näkemistä siellä kostealla vinttiparvella. Hirveän pölyisethän ne tietysti oli, mutta mitään suurempia tuhoja ei istuimissa näkynyt ainakaan ulospäin (esim. rotanpesiä, niitäkin sieltä vintistä löytyi...)

Löytymisestään asti tuolit ovat odottaneet kiltisti milloin autotallissa, milloin kesähuoneessa talon emännän ehtimistä/jaksamista/halua ruveta opettelemaan uutta taiteenlajia. Hetki löi tänä syksynä, kun ilmoittauduin omalla kylällä järjestettävälle kurssille. Syksyn aikana kolmena viikonloppuna majoittaudun koulukeskuksen puukäsityöluokkaan ihmettelemään tuntemattomia työkaluja :D

Tästä lähdettiin liikkeelle aamukymmeneltä:

 

Satojen niittien, miljoonien pölyhiukkasten ja hiekanjyvien, yhden allergialääkkeen, kymmenien ruosteisten naulojen, kahdeksan juuttuneen ruuvin ja muutamien silmätippojen jälkeen tilanne oli tämä:


Voi riisuttua tuoli-raukkaa, varmasti palelee ilman takkia!

15 kommenttia:

 1. Vai että tämmöseen olet ryhtynyt! Jopas jotakin. Minkäslaiset kuosit tuoleihin on tulossa?

  VastaaPoista
 2. Oi, mielenkiinnolla jään odottelemaan minkälaisiin vaatteisiin tuoli haluaa pukeutua :)

  VastaaPoista
 3. Kiva harrastus ja vähän vaihtelua.Tulee varmasti kauniit tuolit :)

  VastaaPoista
 4. Hitsit, tuota minäkin haluaisin tehdä. Kun olis tilaa ja aikaa ja koulutustakin. Mahtavaa seurata, mitä tästä proggiksesta kuorituu lopputuloksena!

  VastaaPoista
 5. Näyttää tutulta :) Mulla oli just samanlainen tuoli (kylläkin punaisena keinonahkaisena) työn alla pari vuotta sitten valinnaiskurssilla. Verhoilu on kivaa :)

  VastaaPoista
 6. Vanhat huonekalut on ihania =) Mulla on kuusi puutuoli ruokapöydän ympärille, kaikki romahtamispisteessa ja kunnostusta vailla mutta valmiina niistä tulee ihania =) Vielä menen joskus entisöintikurssille!

  VastaaPoista
 7. ihan mahtavaa! tulee varmasti hieno lopputulos! ikea-kamaa on ihan tarpeeksi saatavilla, tällaisia aarteita enää vain harvoilla. tsemppiä! =)

  VastaaPoista
 8. Innolla ootan, et minkälainen on uudessa kuosissaan! Tuoli-raukka näyttää tossa vikassa kuvassa kyllä alastomalta!

  VastaaPoista
 9. Vau, vähän siistiä et oot verhoilukurssilla! Melkein tekis itsekin mieli joskus oppia tuommoinen taito ja uudet työkalut :) Noista tuoleista tulee varmasti hienot, odotan lopputulosta innolla.

  VastaaPoista
 10. Oi joi, tuo on varmasti koukuttavaa hommaa! :D Jännää! Odotan malttamattomana, miten projekti etenee!

  VastaaPoista
 11. Voihan, verhoilua! Olen muutaman kerran yrittänyt työväenopiston verhoilukursseille, mutta olen ollut liian myöhään liikenteessä. Odotan innolla lopputulosta tästä projektista :)

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä työhön! Varmasti tulee kivat :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)