sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Mummon kasvimaalla

Urani mekko-ompelijattarena jatkuu, seuraava kolttu on sai viimeiset tikkinsä mummon ompelukoneella kun en ehtinyt ennen reissua sitä kotona valmiiksi saattaa. (Siis ihan itse kyllä ompelin täällä mummolassa!)


Raparperin alla

Malli: Mekkotehtaan Katariina
Kangas: helma Finlaysonin puuvillaa, kuosi Peikonlehti (?), 
miehusta Eurokankaan Perla-puuvillaa
Muut tarvikkeet: reilu metri 0,5 cm leveää kuminauhaa
Koko: 110-116 cm


Katariina olikin jo hivenen haasteellisempi ommeltava kuin Orelma (tai ainakin vaiheita oli enemmän), mutta kun tarpeeksi monta kertaa luki ohjeen läpi niin hyvinhän tuo onnistui ilman sen suurempia erheitä. Kuminauhan pujottelua sai harrastaa kyllä urakalla.

Ihan ohjeen mukaan tein tällä kertaa, mutta jos joskus ompelen uuden Katariinan  niin laitan hihansuiden kuminauhat paikalleen vasta alasauman ompelun jälkeen, nyt hihan saumaan jäi  käden alle aika paksu, kova kohta siihen mihin kuminauhan päät on aputikattu kiinni. Isompi koko olisi miehustan puolesta ollut liian leveä, mutta tässä jäi nyt sitten helma vähän lyhykäiseksi. Vaan eipähän ole tiellä kasvimaalla kykkiessä.


Lehtikuvioinen kangas on Finlaysonin peruspuuvillaa, kuosin nimi on muistaakseni Peikonlehti (näyttää hyvällä mielikuvituksella myös raparperilta, tai istukalta kuten mies tokaisi). Googlettamalla enkä mitenkään muutenkaan kyllä löytänyt muistikuvalleni vahvistusta, enkä ylipäätään mistään koko tätä kangasta. Jos joku tietää paremmin niin valaiskoon miuta, tätä oli pari vuotta sitten saatavilla tämän oranssi-vaaleanpunaisen lisäksi muistaakseni myös sinivihreänä.

Kuosi on aika vahva isoine kuvioineen, mutta muodosti kauniin parin vaaleanpunaisen yläosan kanssa. Kiva mekko kaikenkaikkiaan!

Lilja sovitti valmista mekkoa innoissaan, mutta heti kun se oli päällä kuului säälimätön tuomio: KUTITTAA! Ilmeisesti tuo miehustan rypytetty sauma vähän häiritsi. Nyt mekko on kuitenkin ollut tämän todellisen prinsessan päällä jo useamman tunnin, kutituskin on unohtunut ja ompelijatarkuningatar-äiti huokaissut helpotuksesta.


Sinne meni!

20 kommenttia:

  1. Hurmaava mekko! Samoin prinsessa :)

    VastaaPoista
  2. Oh, tyttölapsessa on kyllä puolensa - ainakin se mekko-ompeluiden mahdollisuus :-D. Tosi kiva tämäkin, niin kuin oli edellinenkin. Tuohan menee lyhyen mekon lisäksi tunikasta legginsien kanssa.

    VastaaPoista
  3. Täällä aina tuo sama kommentti: kutittaa! Ompele tässä sitten ja koita motivoitua. Mutta kuten postauksesi osoitti, kannattaisi yrittää. Niin kiva tuli! Ja on muuten mainion näköinen tuo kangas.

    VastaaPoista
  4. Ihanat! Sekä mekko että tyttö :-)

    VastaaPoista
  5. Ihana kesämekkonen! Mun mielestä Katariina on ehkä yksi kivoimmista mekkotehtaan malleista, mutta oli siinä kyllä hommaa sen teossa. kuminauhaa sinne ja tänne... Lopputulos kuitenkin palkitsee! :)

    VastaaPoista
  6. Suloinen mekko! Ja tyttö! :)
    Hirnuin tuolle istukka-mielikuvalle, miten ihmeessä se semmoinen mielikuva oli miehelle tullut? Eipä sillä, etteikö varsinkin tuo punaoranssi "lehti" näyttäisi juurikin istukalta. Hörhör.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai sille oli jäänyt synnytyksessä mukanaolosta traumoja, oli tahtomattaan nähnyt sen silloisen istukan :D

      Poista
  7. Harvinaisen sievä mekko kyllä! Ja neitikin niin ihana :)

    VastaaPoista
  8. Hieno mekko! Mekkotehdas-kirja on minunkin hyllyssäni, pitääkin kaivaa se taas esiin... Toistaiseksi olen vaan ihastellut kirjan kauniita kuvia, toivottavasti saisin joskus ihan ommeltuakin jotain :)

    VastaaPoista
  9. Ihanasti tuo kangas sopii tuohon mekkomalliin!

    VastaaPoista
  10. nätti mekko. tuohon malliin kandee valita mahdollisimman ohut kangas niin ei kutita:-) ite olen noita tahnyt sekä lyhyt että pitkähihaisena tuolle nuorimmalle tyttärelle ja voi että ne on olleet pidettyjä!! Ihana malli kerrassaan.

    VastaaPoista
  11. Hieno mekko taas =) Kuvio muistutta kyllä raparperin lehteä =) Ja kyllä mä sen istukankin siinä nään! Taitaa riippua katsojasta!

    VastaaPoista
  12. Kaunis mekko, ja tosi kaunis kangaskin!

    VastaaPoista
  13. Another pretty dress. Well done from the queen mother.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)