keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kahelivaihto

Osallistuin ensimmäista kertaa Ravelryn Kahelit-ryhmässä järjestettyyn vaihtoon. Aiheena oli tällä kertaa tarjota paketin vastaanottajalle haaste, millainen tahansa. Mie sain oman pakettini maanantai-iltana, ja voi mitä aarteita sieltä paljastuikaan! Mie sain VÄRTTINÄN ja ohutta valkoista villatopsia, haasteena oli tietenkin opetella kehräämään. Oon jo pitkään halunnut kokeillä värttinäkehräystä ja sitä piti tietenkin heti paikalla yrittää, iltamyöhällä kun sain lapsen nukkumaan.

Koitin ensin tavata parini miulle lähettämiä Ullan ohjeita värttinäkehräykseen mutten tajunnut niistä oikein mitään. Etsin netistä muita suomenkielisiä tutoriaaleja yläpainoisella värttinällä kehräykseen, mutten löytänyt mitään kunnollista. Sitten tajusin kääntyä YouTuben puoleen. Opin aikoinaan neulakinnastekniikankin videosta, joten miksei sitten kehräystäkin. Löysin tämän Megan LaCoren videon ja sen katsottuani olin valmis!

Eihän se tietenkään ongelmitta sujunut. En vissiin osannut käsitellä saamaani ohutta topsia oikein tai jotain, ja sain siitä vain korkeintaan 20 cm mittaisia osioita, ihan vaan muutaman pidemmän... Sain siis heti paljon harjoitusta topsin katkeamisen varalle, kun niistä pätkistä kehräsin :D Tekniikka osoittautui melko yksinkertaiseksi, vaikeampaa oli pitää kierre tasaisena. Lankaa alkoi syntyä!

Kerran kehrätty:


Kerrottu:


Ja tadaa!! Ensimmäinen lankakerä made in Villaviidakko. Olen niin ylpeä tästä kymmenen gramman pallerosta! Olo on ihan kuin synnytyksen jälkeen, paitsi vähemmän tuskainen :D

Lankavarastosta löytyy runsaasti hahtuvakiekkoja, seuraavaksi yritän kehrätä niistä... Harmi vain ettei tätä voi todellakaan harrastaa lapsen ollessa hereillä, vain yön pimeydessä.

Oli siinä kahelipaketissa toki muutakin, nimittäin muovisia silmukkamerkkejä ja ihania lankoja, Utunaa ja Koigu Woolin merinoa.

Itse lähetin paketin Tintsulle (ravlink), ja se oli tällainen :

10 kommenttia:

 1. Wau miten hienon näköistä jälkeä ensikertalaiselta!! Ja todellinen haaste, tosiaan :).

  VastaaPoista
 2. Voi, mahtavaa, että pääsit kokeilemaan kehräämistä! Hieno ensimmäinen kerä, kyllähän siitä saakin olla ylpeä :D

  VastaaPoista
 3. Ihana paketti ja hei, oot luonnonlahjakkuus! Mulla ei taatusti tulisi yhtään mitään ekalla kerralla...

  VastaaPoista
 4. Kiitos :D

  Niinkun sanoin, löysin mainion opetusvideon!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut kehruista! Siitä se alkaa - toivottavasti jäät "koukkuun" ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat paketit olet sekä saanut että itse koonnut =o) t:hanna

  VastaaPoista
 7. Kun näin siun hienon langan, alkoi heti itseäkin kiinnostamaan tuo kehruu.

  VastaaPoista
 8. Hienon langan kehräsit.:) Itsellä on hirvee kehruukuume, kun on nähnyt blogeissa muiden nättejä tuotoksia.:)

  VastaaPoista
 9. Hienoa, selvitit siis haasteeni. :) Mä arvasin, että kehrääminen ei voi olla sinulle kovin vaikeaa. Muuten vilkaisepa kehruuryhmää onko siellä ketä espoolaisia vaihdossa olevia ja mieti sitä saamaasi materiaalia tarkemmin... :D

  VastaaPoista
 10. Vaalea Kevät (Allergiavaihto)5. helmikuuta 2013 klo 12.39

  No mutta eihän mun sitte kannata sulle hahtuvaa laittaa, jos sulla on sitä omasta takaa. Nyt mä oon kyl kade sulle tosta värttinäjutusta. Oma kun on yhä kateissa. *huokaus* Mutta mä neulon ahkerasti, ja joskus sen värttinän on pakko löytyä sieltä lankavuoren alta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista :)