sunnuntai 22. elokuuta 2010

Elokuun pipo

Aloitin itselleni huhtikuussa pipon, kun se paksu alkoi olla liian kuuma. Muut projektit kuitenkin ajoivat edelle ja pian ei pipoa enää tarvittukaan. Viime viikolla kaivelin neuleen korin pohjalta ja toiveikkaasti tikuttelin sen valmiiksi, kohta on taas syksy!!! (Kuvissakin näkyy syksy, ajattelin mennä metsänlaitaan pipoa kuvaamaan mutta koko päivän kestänyt sade pani suunnitelmat uusiksi. Saatte jälleen parvekekuvia.)


Syksy tulee!
Malli: Sockhead hat by Kelly McClure (rav)
Lanka: Colinette Jitterbug, menekki 79 g
Puikot: bambupyörö 3 mm

Ensikosketukseni Jitterbugiin ei ollut kovin positiivinen: vyyhti oli niin tuhannen solmussa ettei sen keriminen onnistunut vyyhdinpuilla ollenkaan, vaan piti pyytää mies apuun lankasotkua selvittämään. Kun siitä selvittiin, kaikki sujui mainiosti. Otin tuosta ohjeesta oikeastaan vain pipon muodon ja kavennukset päälaella, muuten sävelsin omiani. Resori on 1 kiertäen oikein 1 nurin -joustetta, loput sileää. Siis äärimmäisen yksinkertaista. Hatusta tuli silti mainio, tuo semisolid sävy on ihana! Värin nimi on Velvet Leaf. Lankaa jäi vielä 40 grammaa, saiskohan siitä vaikka pienen kaulurin tai kämmekkäät... Pipoa voi käyttää peruspipon tavoin reuna käännettynä kuten ensimmäisessä kuvassa, tai "sukkana":

Kuvaamista ei ainakaan helpottanut innokas assistenttini:


***
Ompelukonekin on surissut, hurautin itselleni suuren kangaskassin. Koulussa näet pitää raahata päivittäin mukana A3-kokoista piirrustuslehtiötä ja ties mitä muuta taiteilijarekvisiittaa, eikä sellainen määrä tavaraa mahdu mihinkään tavalliseen reppuun. Siispä ompelin rompepäiviltä ostamastani kankaasta peruskassin mittojen mukaan, ja laitoin vielä vetoketjun varmistamaan ettei rojut putoile pitkin teitä. Kerrankin onnistuin, meni vetskari suoraan! Laukun mitat: 50 x 42 x 7 cm.

9 kommenttia:

  1. Hieno pipo, Jitterbug on ihanan pehmoista lankaa, harmi että sattui solmuinen vyyhti. Ja voi tuota kuvausapulaista! Kassin kangas näyttää jotenkin tutulta. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kangasta kassissa!!! Haluaa kans tuommoista;). Pipokin on hieno! Pitäis kai kans ryhtyä puikkoilemaan semmoista kun syksy lähenee. Olen kyllä tehnyt kasapäin pipoja, mut ne on aina lähetetty maailmalle joko lahjaksi tai johonkin keräyksiin:)

    VastaaPoista
  3. Aikas suloinen kuvausassari ;-). Pipossa on kyllä herkullinen väri ja tosi kiva tuo kassikin.

    VastaaPoista
  4. Nätti syksyinen pipo ja kiva kassi! =) En oo itse tuota lankaa koskaan kokeillut.. Tekis mieli ostella vaikka mitä "erikoisempia", mutta kun on kaapit ja laatikot täynnä Novitaa ym markettikamaa, niin pitäis eka niitä saada pois.

    VastaaPoista
  5. Kivan selkeä mutta tyylikäs pipo! Kassikin näyttää mukavan käytännölliseltä. :)

    VastaaPoista
  6. Kiva pipo ja näppärä kassi!

    VastaaPoista
  7. Vastailen sulle tänne.. Ostin sen mutterirasian Bauhausista. Eli kaiken tyyppisistä rakennuskaupoista tuntuis löytyvän. Ja joskus muistan nähneeni Halpa-Hallin tms. mainostavan kans. Niitä oli useampaa kokoa ja melkeen ostin pienemmän koon, ei olis mahtunu siihen! =)

    VastaaPoista
  8. Suloinen Assistentti kuvissa! Kaunis kassi ja kiva pipo. Lanka oli minusta erinoamista neuloa. Muutama solmu taisi niissä kahdessä vyyhdissä olla, jotka raskin ostaa. Ihanat sukat ja sormikkaat niistä tulikin.

    VastaaPoista
  9. Hieno myssy, tuota mallia on itsekin tullut mietittyä. Ihana Lilja avustamassa :D Mullakin on tuota Jitterbugia varastossa, mutta ne eivät ole noin solideja värejä ja en tiedä mitä niistä sais aikaseksi. Juuri sopivahan tuo sun lankavarasto lopulta oli :D Vaikka riittäähän tuossakin neulomista joksikin aikaa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)